За Националния празник 3 март транзитното движение през Шипка ще

...
За Националния празник 3 март транзитното движение през Шипка ще
Коментари Харесай

Важни новини за движението през Шипка за 3 март

За Националния празник 3 март директното придвижване през Шипка ще се пренасочва към Прохода на Републиката. Това оповестиха от организация "Пътна инфраструктура ".

За тържествата на връх Шипка по случай Националния празник на Република България от 20 ч. на 2 март до 18 ч. на 3 март ще бъде лимитирано двупосочното директно прекосяване на транспортни средства през Шипченския проход по път I-5/Е-85/ Габрово – връх Шипка - Казанлък.

Промени в придвижването в столицата на 3 март

Както всяка година, директният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково и назад.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да употребяват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и назад.

За област Стара Загора придвижването ще минава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и назад, като пренасочването ще става при пътен възел „ Мъглиж “ (пресичането на път I-5 с път I-6).

Българското знаме ще се развее на Бъндеришка поляна на Трети март

Ограничението не важи за проведения междуградски автобусен превоз.

За гостите на тържествата придвижването на 3 март ще се провежда както следва:

От 6 ч. до 14 ч. се обезпечава еднопосочно придвижване на колите от град Габрово и град Казанлък към връх Шипка, като паркирането ще се прави по предписание на органите на ОД на МВР-Габрово и ОД на МВР-Стара Загора;

От 14 ч. до 18 ч. колите ще минават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово и град Казанлък.

Алтернативен маршрут за връзка сред Северна и Южна България е Троянският проход, през който е позволено прекосяването на транспортни средства до 12 тона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР