За нашествие на делфини по българското крайбрежие алармират рибари. Според

...
За нашествие на делфини по българското крайбрежие алармират рибари. Според
Коментари Харесай

Нашествие от делфини в Созопол, рибарите ги спасяват

За настъпление на делфини по българското крайбрежие сигнализират риболовци. Според тях, повода е войната в Украйна. Факт е, че зачестиха случаите на изхвърлени от морето бозайници.

" Тази година доста постоянно делфини влизат в мрежите ни макар акустичните устройства, които използваме. Те издават характерен тон на избрани честоти и защищават морските бозайници. Ако влязат, остават живи и ние ги пускаме ", изясни притежателят на " Далян Китен " Георги Желев пред bTV.

" Друга година не се е случвало толкоз доста да влизат в мрежите ни. Влияе им войната, тъй като акустичните устройства не работят ", сподели още Желев.

По думите му самите бозайници не късат мрежите, както други години, само че се оплитат в тях. Рибарите ги избавят, макар че губят улова си.

" Голяма е загубата, когато се постанова да се разделим с улова си, само че по този начин сме приели, само че морето ни се оплаща и тя се възстановява ", споделя Желев.

" Заминаха 2,5 тона риба, само че по-добре да спасим делфина. Здраве да е, ще хванем пет пъти повече ", споделя на пристанището в Китен един от риболовците.

" Уловът е доста добър през тази година. Днес имаме положителни количества сафрид. Тази година ловим и доста сулка ", прибавя Георги Желев.

Той пусна в морето два калкана, уловени в мрежите като изясни, че в този момент е неразрешен улова на тази риба.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР