За населените места в община Плевен за предстоящото Преброяване през

...
За населените места в община Плевен за предстоящото Преброяване през
Коментари Харесай

За община Плевен са необходими 372 преброители, до момента желаещите са 180

За обитаемоте места в община Плевен за идното Преброяване през 2021 година са нужни 372 преброители, а до момента са подали документи 180 искащи да се включат. Това е 48.4 на 100 от нужното, оповестиха от общинската администрация в Плевен.

Нужни са и 98 контрольори. Подали са документи 21 души, което е 21.4 на 100 от нужното. Желаещите са много по-малко от постигнатото приблизително равнище за страната, сочат данните. Според Национален статистически институт към сегашния миг общо за страната са набрани 53.3 на 100 от нужните преброители и 61.7 на 100 от контрольорите, допълват от община Плевен.

От Общинската преброителна комисия в Плевен акцентират, че срокът за набиране на претенденти е продължен до 16 ноември и чакат още искащи да се включат като подадат документи в Центъра за административно обслужване на Община Плевен - площад "Възраждане " - 4. От бъдещите преброители и контрольори се чака да извършат огромна по размер и виновна работа, акцентират от комисията.

Заплащането на труда им ще бъде непосредствено обвързано с качеството на попълнените от тях преброителни карти и броя на лицата, постройките и жилищата в преброителния им сектор. Преброителите ще бъдат ангажирани от 8.00 часа заран до 20.00 часа вечер, в това число събота и неделя.

Това е времето, през което те ще имат право да посещават семействата, разясняват от комисията в Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР