За нас Япония е ключов партньор, това заяви държавният глава

...
За нас Япония е ключов партньор, това заяви държавният глава
Коментари Харесай

Румен Радев: За нас Япония е ключов партньор

За нас Япония е основен сътрудник, това съобщи президентът в границите на българо-японски бизнес-форум. Президентът организира през днешния ден среща с представители на едни от най-големите японски корпорации, които идват за първи път в България, както и с представители на българския бизнес.

Румен Радев: Аз съм благополучен, че по време на моето посещаване в Япония, още тогава се зароди концепцията да организираме подобен българо-японския конгрес. Трябва да гледаме на това събитие като на една дълготрайна вероятност. За нас Япония е основен сътрудник освен като размер на търговско-икономическо съдействие, само че и като вероятност. Ние към този момент имаме японски вложения. Искам да се обърна към българския бизнес - да употребявате опита на японския бизнес. Надявам се на положително съдействие. За мен е значимо и образованието. От предходната година в Япония влязоха в нова епоха - красива естетика. Аз се надявам, че нашите връзки ще се развиват по този начин, че тези красиви думи ще се развиват в тази посока.

Масато Ватанабе - дипломат на Япония: Днешната среща демонстрира, че двустранните ни бизнес-отношения имат висок капацитет. Българо-японския бизнес връзки освен основават изгоди за фирмите от двете страни, само че имат капацитета да порастват оттатък границите им. България съумя да се показа като водеща капиталова дестинация, съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Емил Караниколов - министър на иконамиката: Предимството на нашата страна са ниските данъчни ставки, оперативни разноски и квалифицираната работна ръка. България има законодателство, което предизвиква вложенията, без значение дали са задгранични или български. Българските артикули и услуги са конкурентни и с високо качество.

Петър Кънев - ръководител на комисията па стопанска система и туризъм в Народно събрание: През последните години Япония се трансформира в един от стратегическите сътрудници и на България. Не бих споделил, че стокообмена е това, което бихме желали да бъде. Основно мощна нисша е развиването на туризма.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР