За нас Великобритания ще остане приятел и партньор, но искаме

...
За нас Великобритания ще остане приятел и партньор, но искаме
Коментари Харесай

Мария Габриел: За нас Великобритания ще остане приятел и партньор, но искаме много ясни права и задължения

За нас Англия ще остане другар и сътрудник, само че желаеме доста ясни права и отговорности. Това сподели еврокомисарят Мария Габриел пред публицисти на откриването на обществения спор на тематика „ Хоризонт Европа: Науката дава отговор на световните провокации “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
„ В рамките на настоящия интервал правата на студентите в Англия са непокътнати. От на следващия ден обаче ни предстоят доста интензивни договаряния за това какви ще са новите условия. Знаете, че имаме сред 9 и 11 месеца те да бъдат контрактувани “, сподели тя. 
„ В моя сектор се намират две от най-ключовите тематики - „ Еразъм + “ и „ Хоризонт Европа “. Досега Англия беше основен сътрудник. С екипа ми ще отстояваме правата на българските и европейските студенти. Затова с екипа на Мишел Барние сме планували една доста сериозна полемика, която да ни разреши да запазим единна позицията на Европейски Съюз. Нека бъдем доста бдителни за това, тъй като не трябва да даваме чувството, че една стратегия е пленник на реализиране на преимущество в различен аспект “, акцентира Габриел.
„ За нас Англия ще остане другар и сътрудник, само че желаеме доста ясни права и отговорности “, добави еврокомисарят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР