“За нас ще е важен въпросът, готови ли са ГЕРБ

...
“За нас ще е важен въпросът, готови ли са ГЕРБ
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ще се ангажираме с кабинет само при конституционна реформа за прокуратурата

“За нас ще е значим въпросът, подготвени ли са ГЕРБ да поддържат конституционна промяна на прокуратурата. Без явен ангажимент “Демократична България ” няма да се ангажираме с властта, в случай че мандатът бъде връчен на нас или изискат поддръжката ни. ”

Това съобщи за подкаста на “Правосъдие за всеки ” съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в Пловдив след следващата провалена сесия на локалния общински съвет, свикана по самодейност на Демократична България, която трябваше да спре окончателното завземане на Пловдивския панаир от предприемача и почетен консул на Русия Георги Гергов.

Иванов изрично посочи, че не става дума за обединения или договаряне, а за понижаване на борбата, без оттегляне от от дълго време декларираните позиции. И подсети, че основни за Демократична България са промяна на прокуратурата, депутинизацията на България и рационалната икономическа политика.

Лидерът на “Да, България ” съобщи, че методът с реализацията на третия мандат би трябвало да бъде като този, при който “Продължаваме смяната ” подходи с втория - търсене на парламентарна поддръжка за програмни цели за ръководство.

По мотив проваленото от общинските съветници на ГЕРБ, които и през днешния ден не пристигнаха сутринта на работа и провалиха съвещанието на локалния парламент, Иванов съобщи че въпросът с Пловдивския панаир, който е емблематичен за българската промишленост е и огромен политически въпрос. “Освен да приказваме какви сме евроатлантици, подготвени ли сме в действителност да откажем отпор, когато става дума за съветско въздействие и изключително за комбинация от съветско въздействие и корупция? Днес тук е Родос и тук трябваше да скочим, а не просто да приказваме ”, сподели Иванов.

Той подсети за цялата дългогодишна поредност от дейности на локално равнище във Варна и в Пловдив и на централно равнище посредством държавното управление и управлението на ГЕРБ в интерес на предприемача Гергов в опитите му да превземе Пловдивския панаир. И разгласи, че “Демократична България ” ще окаже цялостна поддръжка на гражданските митинги против завладяването на панаира.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР