"За нас работят около 200 жени. Всички те са от

...
"За нас работят около 200 жени. Всички те са от
Коментари Харесай

Животът в Иран стана непоносим

"За нас работят към 200 дами. Всички те са от отдалечени краища на провинция Белуджистан ", споделя 30-годишната Мариам (името ѝ е променено от редакцията) от една стартъп-компания в Иран. Фирмата се пробва да основава претовареност за дамите в изостаналите селски региони на страната. Държавата поддържа сходни начинания - в случай че не финансово, то най-малко морално.

Въпросните дами шият фина бродерия за облекло от коприна или кожа - един обичаен ирански артикул. Те са се учили от една от най-хубавите в занаята - шивачката на последната императрица на Иран Фарах Пахлави.

"Стана доста мъчно. Заради глобите шевните материали нарастнаха неимоверно, а в това време поръчките доста понижиха. Нашите клиенти са главно от чужбина - хора, които през последните години са посещавали Иран и са харесали обичайните ирански носии ", споделя Мариам. Причината за спада на поръчките: икономическите наказания на Съединени американски щати вършат паричните преводи за чужбина или невъзможни, или доста сложни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР