За нас опазването на околната среда и чистия въздух в

...
За нас опазването на околната среда и чистия въздух в
Коментари Харесай

Топлофикация Враца с ясен ангажимент за устойчиво развитие и опазване на околната среда

" За нас опазването на околната среда и чистия въздух в града са водещ принцип. Отговорното отношение към природата и екологичното мислене се основават на убеждението ни, че като производител на топлинна сила ние би трябвало да поемем своя ангажимент и към запазване на околната среда. " Това съобщи инж. Радослав Михайлов, изпълнителен шеф на " Топлофикация Враца ".

Той заяви, че потреблението на биогорива за производството на електро и топлоенергия е част от огромна стратегия за по-добра енергийна успеваемост и възстановяване на околната среда. 2.5 тона плява заместват 1000 естествени куб. метра природен газ и по този начин биомасата излиза два пъти по-евтина.

Помолен да разяснява провокациите, пред които са изправени при реализацията на новите планове, инж. Радослав Михайлов уточни, че преди всичко реализирането на един план изисква финансов запас.

 

" Предвид комплицираната и сложна геополитическа конюнктура и непрестанно покачване на цената на природния газ на интернационалните пазари, за нас като дружество е извънредно мъчно осъществяването на вложенията ", съобщи инж. Михайлов.

Той изрази вяра, че отсега нататък би трябвало да се намерения и за помощ за бизнеса, с цел да могат да продължат с реализирането на зелените политики, съобразени с условията на Европа. В противоположен случай шефът на предприятието изясни, че е допустимо да има закъснение или напълно преустановяване на планове заради липса на нужните средства за осъществяването.

" Издаването на сложно позволение е още едно огромно предизвикателство при реализирането на планове ", безапелационен беше инж. Михайлов. По думите му процедурата е мудна и изисква доста време.

 

" Не на последно място има още един значителен проблем - неналичието на фрагменти. Намирането на задоволително добре квалифицирани инженерно-технически фрагменти за осъществяване на плановете ни е в действителност сложна задача ", изясни още шефът на ТЕЦ-а.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР