За нас не е изненада, че бе наложено вето. Това

...
За нас не е изненада, че бе наложено вето. Това
Коментари Харесай

Александър Николов, „Български възход“: За нас не е изненада, че бе наложено вето

„ За нас не е изненада, че бе наложено несъгласие. Това е позицията, която отстоявахме и в правна комисия, и в пленарната зала. На второ четене бяха вкарани голям брой промени в нарушаване на правилника, бяха вкарани промени по посока връщането на смесеното гласоподаване и превръщането на машините в принтери. Налице е правдивост и поредност и във връзка с президентската институция, която и посредством служебния министър на правораздаването изрази своята позиция още при гледането на законопроекта на първо четене “, съобщи националният представител от „ Български напредък “.

Според него не е време за промени в Изборния кодекс поради неналичието на постоянен кабинет и парламентарно болшинство и множеството рецесии.

„ Промените в Изборния кодекс в незабавен порядък, изключително сред първо и второ четене, бяха признати с голям брой нарушавания. По отношение на същността им, считаме, че машинното гласоподаване потвърди, че работи, в най-голяма степен то подсигурява честността на вота. Връщането към разбъркан избор и хартиена бюлетина ще върне порочни практики от последните години “, считат от „ Български напредък “. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР