За нас на първо място като приоритет са доходите на

...
За нас на първо място като приоритет са доходите на
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Икономиката в някои региони се съсипва

" За нас преди всичко като приоритет са приходите на хората, по-късно са енергетиката и наложителната смяна за Плана за възобновяване ", съобщи Ваня Григорова от КТ " Подкрепа " в студиото на " България заран ".

Тя изрази мнение, че стопанската система в някои райони се унищожава за сметка на средства от Плана за възобновяване, които няма да имат упования позитивен резултат.

" В териториалния проект за Стара Загора е записано, че към 800 млн. лева ще намалее брутната добавена стойност при използването на Плана. Нека си създадем сметка какъв брой пари ще загубим и какъв брой ще получим по Плана. Още преди месеци от Брюксел приканиха за промени поради рецесията, която се задава. Заслужава ли си да си отрежем ръката, с цел да ни дадат 1 млн. лева? ", попита Григорова.

За по-голямо държавническо държание от новите депутати прикани Васил Тодоров от Българско търговско-промишлена палата.

" В рамките на последващи предварителни избори конфигурацията ще бъде същата. Служебното държавно управление подготвени проектобюджет, върху което сме се фокусирали синдикати и работодатели. За нас е значимо Народното събрание да проработи, значими са и средствата от втория транш по Националния проект за възобновяване и резистентност. Важно е за предприятията и за хората. Важно е да се обезпечи непоклатимост, да има парламент, който да прегледа въпроса за обезщетенията. Ако погледнем междинната цена за електрическата енергия, няма по какъв начин да бъде поета от предприятията. Поне контрактуваните сега обезщетения да продължат. Но би трябвало да бъдат по-целенасочени, да отидат там, където има потребност, с цел да се употребява ресурса по-ефективно ", съобщи Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

И упорства за обезпечаване на опция за бизнеса за обмисляне на работата.

" При неразбираеми минималната работна заплата, осигурителните прагове, ще влезем в обстановка, която не може да бъде прогнозируема. Трябва да се съблюдава финансова дисциплинираност ", безапелационен е Тодоров.

" Въпреки че този размер към този момент е много стар след инфлационните процеси. Трябва данъчното облекчение за деца да стане непрекъснато. Няма да има пари за промените, само че политиците би трябвало да намерят метод и да предотвратят рецесията, тъй като когато взимаха основни решения за българската енергетика и горивата, взимаха еднолично решения. Политиците ще се опитат и ще създадат тъй че елементарният служащ да заплати цялата цена за неверните решения, които взеха. Сега да създадат тъй че българският жители да оцелее ", сподели Григорова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР