За нас Мароко е перспективен външнотърговски партньор, което се отбелязва

...
За нас Мароко е перспективен външнотърговски партньор, което се отбелязва
Коментари Харесай

Мароко направи топло посрещане на Бойко Борисов

„ За нас Мароко е перспективен външнотърговски сътрудник, което се отбелязва с възходящия стокообмен през последните години. Но има още необработен капацитет, който си слагаме за цел да развием “. Това съобщи българският министър-председател Бойко Борисов по време на срещата си с премиера на Кралство Мароко доктор Саад Еддин Ел Отмани. Разговорът сред двамата се състоя в Рабат, където министър председателят Борисов е на двудневно публично посещаване.

Българският министър-председател уточни, че визитата ще даде спомагателен подтик на двустранния политически разговор на най-високо ниво и ще открие нови благоприятни условия за съдействието в разнообразни области от съвместен интерес.

„ За мен е извънредно наслаждение да ви посрещна. От самото начало нашето съдействие с Европейски Съюз е доста положително. Мароко има мощно и доста наличие в Африка. Благодаря Ви, че България като член на Европейски Съюз постоянно е подкрепяла концепцията за тесни връзки сред Европейски Съюз и Мароко, “ означи по време на срещата министър-председателят на Мароко Саад Еддин Ел Отмани.

В рамките на срещата министър председателят Бойко Борисов регистрира географската непосредственост на Мароко с Европейски Съюз и статута на страната в връзките със Съюза, които я дефинират измежду главните сътрудници на България и отсега нататък. „ Имаме предпочитание за присъединяване в взаимни планове, в границите на стратегии на Европейски Съюз, изпълнявани в Мароко “, съобщи българският министър-председател пред премиера Ел Отмани. Борисов добави, че страната ни би желала да се възползва от солидното наличие на Мароко на Африканския континент – и в частност в страните от Западна Африка, като платформа за взаимно икономическо и политическо съдействие с трети африкански страни.

„ Заинтересовани сме от по-тясно съдействие с Мароко в областта на сигурността, което ще задълбочи партньорството ни и ще даде висока добавена стойност за двете страни “, акцентира министър председателят Бойко Борисов пред мароканския си сътрудник.

Българският министър-председател уточни в диалозите и положителните вероятности за съдействие в региона на оръжейната, машиностроителната, металообработващата индустрия. „ Трябва да се покачат напъните за капиталово съдействие, а една от формите за това е основаването на смесени предприятия “, добави министър председателят пред министър-председателя Саад Еддин Ел Отмани.

Двамата министър председатели бяха безапелационни, че перспективни сфери за капиталово съдействие са строителството, текстила, туризма, превоза, преработвателните предприятия, хранително-вкусовата индустрия.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР