За нас Израел е приятел, на когото можем да разчитаме,

...
За нас Израел е приятел, на когото можем да разчитаме,
Коментари Харесай

Бойко Борисов определи Израел като приятел, на когото може да се разчита

За нас Израел е другар, на който можем да разчитаме ", сподели българският министър председател Бойко Борисов по време на срещата си с президента на Израел Реувен Ривлин, където е на държавно посещаване, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет. Той го поздрави " за мъдростта и твърдостта, с която управлява страната " и показа, че е впечатлен от софтуерния напредък на Израел.

" Вярвам, че всеки един жител на Израел надълбоко в себе си знае, че сме избавили българските евреи от депортация. Поклон пред подвига на българския народ ", акцентира Борисов.

Президентът на Израел Реувен Ривлин подчертава върху дълбокото почитание, което жителите на Израел изпитват към българите. " Това другарство сред двата народа способства и за положителния политически разговор сред Израел и България. Заедно с България развиваме взаимна активност в голям брой сфери, като ние имаме вяра, че има още браншове, в които можем да работим сполучливо дружно ", счита Реувен Ривлин. По думите му фашизмът и неофашизмът съществуват и в днешни дни и обща отговорност на всички страни е да се борят против тези феномени, тъй като те са въплъщение на злото.

Премиерът Борисов се срещна с водача на израелската парламентарна съпротива Исаак Херцог. Двамата разискаха двустранните връзки по време на работен обяд. Бойко Борисов означи, че двете страни имат чудесно съдействие в региона на парламентарните връзки и благодари на Кнесета на Израел за помощта при изработването и публичното разискване на антитерористичния закон на България.

 Премиерът Бойко Борисов и водачът на израелската парламентарна съпротива Исаак Херцог
© Правителствена Информационна Служба

Премиерът Бойко Борисов и водачът на израелската парламентарна съпротива Исаак Херцог

По-късно Борисов се срещна с президента на Световния еврейски комитет Роналд Лаудер. По време на събитието Лаудер акцентира персоналния си ангажимент да ускори историческите връзки, които свързват евреите и българите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР