За нас гражданите на Израел са сред най-желаните и очаквани

...
За нас гражданите на Израел са сред най-желаните и очаквани
Коментари Харесай

Марияна Николова проведе работна среща с посланика на Държавата Израел

За нас жителите на Израел са измежду най-желаните и предстоящи посетители. По мое предложение от 28 юли 2020 година те се позволяват на наша територия без наложителна карантина, против негативен PCR тест, изработен през последните 72 часа, което ще насърчи потока туристи. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова  Марияна Николова Марияна Николова е родена на 16 септември 1975 година Завършила е „ Публична администрация и на работна среща с посланика на Държавата Израел у нас Н.Пр. Йорам Елрон. Двамата разискаха двустранното съдействие в бранша и съответни въпроси по обмена на туристи в условия на пандемия.

Дипломатът приветства навременната мярка и съобщи, че от средата на август се чака страната му да вдигне карантинните ограничения в страната, като пое ангажимент администрацията да постави старания повече негови сънародници да посещават България.

Отдаваме огромно значение на двустранното партньорство, тъй като Израел е измежду значимите пазари за входящия туризъм на страната ни, уточни Марияна Николова  Марияна Николова Марияна Николова е родена на 16 септември 1975 година Завършила е „ Публична администрация и. Между двете страни се поддържа обичайно доста положително взаимоотношение в редица основни области, които са водещи за икономическото развиване, и измежду тях туризъм заема изключително място.

Марияна Николова разкри на какво ще залага, с цел да се оправи с рецесията в туризма

Министър Николова посочи смисъла на контактите за поощряване на тези другарски връзки в интервал на международна рецесия, породена от COVID-19. България предлага на своите посетители разнообрази туристически услуги за четири сезона като безвредна за здравето и сигурна дестинация, спазваща всички интернационалните санитарно-хигиенни условия, акцентира тя. България е измежду страните, чиито условия за престояване подхождат на протоколите на Световния съвет по пътувания и туризъм (WTTC), и получи Safe Travels Stamp.

Вицепремиерът осведоми също, че Държавата Израел заема 12-о място в класацията за входящ туризъм на България през 2019 година с близо 245 хиляди визити, само че капацитетът е по-голям и би трябвало да се разгърне с общи старания. Българското държавно управление даде мощен политически отговор на рецесията COVID-19 с координирани стопански ограничения, напомни тя. Министерството на туризма създаде инструкции за действие на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, с цел да се преодолее заплахата от заразяване с вируса, добави тя.



Ведомството поддържа без забележки и подготвяния Меморандум за съгласие сред държавните управления на двете страни за ограниченията за подкрепяне на гражданската авиация в изискванията на COVID-19. Документът сигурно ще подтиква обмена на туристи освен през дейния летен сезон, само че и за други профилирани типове услуги като балнео-, СПА и зимния туризъм, безапелационна бе вицепремиерът Николова.

Посланик Йорам Елрон благодари за топлия банкет и изрече мнение, че отварянето на българските границите за израелски туристи е самопризнание за високото равнище на двустранните връзки. Неговите сънародници, посетили към този момент страната ни, желаят да се завърнат още веднъж тук за отмора и почивка. Интересът към България е доста мощен и ще нараства, увери той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР