За нас е важно през новата учебна година да имаме

...
За нас е важно през новата учебна година да имаме
Коментари Харесай

МОН: Максимално присъствено обучение през новата учебна година

За нас е значимо през новата образователна година да имаме оптимално присъствено образование при най-малък риск за възпитаници и учители

Това съобщи служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов при представянето на целите и екипа на министерството. „ В непрекъсната връзка сме с Министерството на здравеопазването по този въпрос и мисля, че няма да има неразрешими проблеми и разнопосочни сигнали по тематиката “, добави той, оповестиха от пресцентъра на МОН.

В момента МОН прави разбор на кадровото застраховане и положението на материално-техническата база на просветителните институции. Проф. Пенов заяви, че единствено преди дни Програма „ Образование “ е получила публично утвърждение от Европейската комисия. Отделно се работи по Плана за възобновяване и резистентност, като общо за възстановяване успеваемостта на просветителната система ще бъдат обезпечени 3,5 милиарда лв.. По думите му ще продължи и работата по тактиките, по които Министерството на образованието и науката работи през последните години.

В отговор на журналистически въпрос министър Пенов разяснява и определението на Върховния административен съд за състезанията за шефове на учебни заведения. „ С оглед на опита ми чаках сходно развиване. Обжалването можеше да се случи на разнообразни стадии от процедурата. В момента обсъждаме по какъв начин да продължим нататък. Държа да подчертая, че ще се водим от правилото за правда “, разясни служебният министър на образованието и науката.

В екипа на проф. Пенов влизат нови заместник-министри. Проф. Албена Чавдарова ще координира дейностите на МОН в региона на висшето обучение и науката. Надя Младенова ще реализира координацията на дейностите, свързани с програмирането, осъществяването и ръководството на стратегии и планове, финансирани със средства от европейските структурни и капиталови фондове. Като заместник-министър, отговарящ за междинното обучение, остава Мария Гайдарова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР