За нас е важно не кой и от коя формация

...
За нас е важно не кой и от коя формация
Коментари Харесай

Андрей Гюров оправдателно за листите на ПП и ДБ: Не може да се говори за задкулисни решения

" За нас е значимо не кой и от коя групировка заема мястото на лидер в листите на ПП-ДБ, това са избираеми позиции, които не трансформират състава на хората, които ще влязат в Народното събрание. За нас е най-важно на напред във времето да излязат смислени хора със смислени дела, в които хората да могат да се припознаят и да им имат вяра. Устойчивите решения се вземат, когато всички отзиви се сложат на масата ". Това съобщи пред БНР Андрей Гюров от " Продължаваме промяната ". И подчерта, че не може да се приказва за подмолни решения.

По-рано Александър Дунчев от Политическа партия разгласи, че има задкулисие в " Промяната ". Поводът на думите му бе желанието на " Продължаваме промяната " да даде София-област при идните избори на " Демократична България ".

Гюров заяви, че на 22 февруари ще има Национален съвет на Политическа партия, на който ще бъдат одобрявани листите на обединението ПП-ДБ за изборите на 2-ри април.

Според него това, че в социологическите изследвания ПП-ДБ има преднина от 1% пред ГЕРБ-СДС, значи, че тази разлика е към 10% и добави, че до момента резултатите на Политическа партия и Демократична България постоянно са били подценявани в проучванията на публичните настройки преди изборите.

Гюров изрази мнение, че президентът Румен Радев " не може да показва лично мнение и да назовава партиите по избран метод, което да въздейства на изборния резултат ". Той акцентира, че специалисти би трябвало да създадат разбор дали има аргументи да се приказва за импийчмънт на президента и да се подхващат дейности, с които да бъде предпазена парламентарната република.

Според него към момента може да се случи влизането ни в еврозоната на 1-ви януари 2024-а

" Има решение на Народното събрание, което ясно споделя, че служебното държавно управление би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да може България да влезе в еврозоната на 1-ви януари 2024 година, а това значи и да изиска от Европейската централна банка конвергентния отчет. Ние мислим, че това към момента може да се случи, има време да се създадат всички подготвителни стъпки, с цел да може това да се случи ".

Гюров акцентира, че България е измежду страните с най-хубави индикатори в Европа по критерия за съответствие дълг към Брутният вътрешен продукт, както и бюджетният недостиг, който е в границите на Маастрихтските критерии:

" Успяхме да покажем, че в България може да се осъществя една необятна обществена стратегия, да се поддържат бизнесът и жителите, а в това време бюджетният недостиг да бъде под 3%. Това повдига забавния въпрос, в случай че това не се е случвало до момента, къде са отивали тези средства? ".

По думите му Политическа партия остава с ясната цел за присъединение на страната в еврозоната във допустимо най-кратки периоди.

Андрей Гюров сложи въпрос за какво Комисия за защита на конкуренцията не е направила нищо, с цел да се оправи с монополното състояние на " Лукойл " на българския пазар и за какво 10 години тази компания не е плащала нито лев налог:

" Може би тъй като играеше карти с ръководещите. Това са насъбрани неща, които са повлияли на обстановката на пазара на горива в България. Ние направихме първи значими крачки, с цел да се освободи този пазар и да може тази компания да стартира да заплаща налози в България ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР