За нас е важно да си вършим работата и ние

...
За нас е важно да си вършим работата и ние
Коментари Харесай

Ангелкова: Няма застраховка на туроператор, която да покрива щетите на бизнеса

За нас е значимо да си вършим работата и ние демонстрираме какво вършим с обстоятелства. Откакто аз съм министър, имаме растеж на задграничните туристи с 31% и растеж на приходите с 34%. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

За първите осем месеца на годината, макар отрицателните упования, има най-малък спад на приходите. Фактите и цифрите както във връзка с задграничните туристи, по този начин и във връзка с приходите, демонстрират че ние си вършим работата. Разбира се, има още какво да се направи, съобщи Ангелкова.

По мотив банкрута на един от най-големите български туроператори "Астрал Холидейз ", тя посочи, че всеки туроператор има застраховка, която покрива вредите единствено на туристите. Няма такова условие в нито едно законодателство, няма застраховка, която да покрива вредите на бизнеса, означи министърът на туризма.

След като се случи банкрутът на "Томас Кук " инициирахме смяна в законодателството, че или да се усили наложителният предел на минималната изискуема сума или тя да бъде % от оборота. В Националния търговски указател ще създадем по този начин, че по-напред да се демонстрират фирмите с по-висок осигурителен предел, уточни Ангелкова.

Поели сме ангажимент да спомагаме на хотелиерите в границите на опциите, които има Министерството на туризма. Хотелиерите, които са наранени от този банкрут, следва да заявят своите искания в границите на масата на несъстоятелността. Оттам нататък ние бихме могли да спомагаме за това, по какъв начин могат да се подадат тези искове, сподели още Николина Ангелкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР