За нас е важно да се включим в сътрудничеството с

...
За нас е важно да се включим в сътрудничеството с
Коментари Харесай

Ли Къцян: С Борисов се разбрахме за внос на 10 млн. т сушен тютюн в Китай

„ За нас е значимо да се включим в съдействието с Европа. Форматът 16+1 би трябвало да остане отворен, с цел да могат да се включват и други страни. Убеден съм, че всичко би трябвало да се прави а правилото на прозрачността ”. Това съобщи министър председателят на Китай Ли Къцян след привършване на политическата част на форума 16+1.

„ След извършените двустранни диалози с Борисов на конференцията разгласих, че е неразбирателство да се счита, че форматът 16+1 разединява Европа. Няма спор сред стратегическите ползи на Китай и на Европа ”, акцентира китайският министър председател.

Той бе безапелационен, че форматът 16+1 е доста потребен и добавя формите на съдействие сред страните.

„ Ще програмираме връзките си по отношение на европейските правила и правила. Предстои да проучим по какъв начин по-добре бихме могли да се съобразяваме с тези правила, с цел да имаме съдействие без проблеми ”, сподели още Ли Къцян.

„ Китай ще отвори своите пазари за селскостопанска продукция от източноевропейските страни. С Борисов се разбрахме за импорт на до 10 млн. т сушени тютюневи листа на пазара в Китай. Желаем свободна търговия при съблюдаване на бизнес разпоредбите. Китай ще се радва да види присъединение и на други страни от Централна и Източна Европа към Европейски Съюз ”, добави китайският министър председател.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР