За нас е важно да реализираме туристически сезон, какъв ще

...
За нас е важно да реализираме туристически сезон, какъв ще
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: На първо място е здравето на хората

" За нас е значимо да осъществяваме туристически сезон, какъв ще бъде той ще отчетем в края на  септември - октомври. На първо място обаче слагаме здравето на хората ". Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Стара Загора, където се срещна с представители на хотелиерския и ресторантьорския отрасъл, съобщи кореспондентът на .
В страната ни към този момент са пристигнали първите чартърни полети с туристи от редица европейски страни, напомни министърът на туризма. 
„ Всеки екскурзиант е значим. Винаги сме подчертали към вътрешния туризъм, на второ място са туристи от прилежащите страни, които могат да дойдат в курортите ни с авто превоз ", посочи Ангелкова. Тя изясни, че Министерството има уверението на самолетните компании и туроператорите, че извършват стратегиите си. От началото на юли в страната ни се чакат туристи от Полша, Чехия, Словакия, Германия и скандинавските страни. 
" Надявам се, че България ще бъде посетена от туристи от всички страни, за които не се постанова карантина ", сподели министърът и изясни, че ведомството ѝ работи в тясно съдействие с отрасловите министерства и според от епидемиологичната конюнктура има подготвеност да се даде опция и на туристи от други страни да пътуват към България. 
" Изключително значимо е във „ втората вълна “, нагледно казано, да бъдат включени туристи от Молдова, Украйна, Русия, Турция, Израел, Англия, само че следим епидемиологичната конюнктура и ще реагираме навреме. На първо място обаче за нас е здравето на хората “, съобщи Ангелкова и посочи, че към този момент се вършат резервации за 2021 година - гаранция, че ще се задържи интереса към България. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР