За нас е важно да гарантираме, че устойчивостта в ROWE

...
За нас е важно да гарантираме, че устойчивостта в ROWE
Коментари Харесай

Да ти върви по масло

" За нас е значимо да подсигуряваме, че устойчивостта в ROWE не се отнася единствено до отбягване на замърсяването на околната среда и опазването на ресурсите. Това включва всичко - от нашето всекидневно взаимоотношение, през дълготрайни бизнес връзки и обществена ангажираност до непрекъснатата подготовка на нашите чиновници. " - доктор Александра КолманПроизводството на моторни масла и смазочни материали нормално се възприема като мощно замърсяващо и нездравословно за околната среда. Но активността на ROWE MINERALÖLWERK опровергава това разбиране. Историята на компанията води началото си от дребна фамилна компания през 90-те, която се трансформира в петия максимален производител в Германия. От 2017-а сдружението работи с нулев въглероден отпечатък и е едно от първите частни предприятия, които непринудено ползват условията на Протокола от Киото, като влага в редица екопроекти, с цел да компенсира въздействието на активността си върху климата. Този метод дава резултат и в края на предходната година ROWE стига до финалите на състезанието на Ernst & Young - Entrepreneur Of The Year.

Бизнесът на коропорацията продължава да се разраства към този момент 24 години - продуктите ѝ се изнасят в над 90 страни, а дъщерните й сдружения работят в Съединени американски щати, Русия, Китай, Полша, Румъния, както и в България.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Made in Germany

ROWE MINERALÖLWERK е учредено през февруари 1995 година във Фльорсхайм-Далсхайм в област Райнхесен от инж. Михаел Цее. То стартира като напълно фамилна компания, само че бързо уголемява активността си и още през 2000 година се мести в Бубенхайм, където построява собствен цех. В края на 2013 година централата на компанията се открива във Вормс, откакто там е построен нов, по-голям цех. А през 2016-а в управлението на предприятието влиза и дъщерята на създателя - доктор Александра Колман.

Модерни индустриални съоръжения, усъвършенствани складови наличия, лична фирмена лаборатория и висока степен на независимост на решенията разрешават на сдружението да работи оптимално гъвкаво и да обезпечи непрекъснато качество на гамата от артикули.

[ROWE MINERALÖLWERK]

Днес продукцията на ROWE надвишава 80 хиляди тона на година при оптимален потенциал на произвеждане 200 хиляди тона и включва минерални масла, редукторни и хидравлични масла, смазочни материали за промишлеността и металообработването, био смазочни материали, добавки за горива, антифриз и средства срещу обледеняване на стъклата, както и разнообразни артикули за поддръжка на автомобила. Фабриките на компанията в Бубенхайм и Вормс създават също смазочни материали за транспортни средства на две колела, товарни коли, лодки и блокови електроцентрали. А от 2015 година в лична апаратура на компанията се вършат и многофункционални и високоефективни греси.

Предприятието е сертифицираното по DIN EN ISO 9001:2015, IATF 16949:2016 и ISO 14001:2015, а от февруари 2018 година има и документ за система за енергиен мениджмънт по ISO 50001:2011, който акцентира приноса към околната среда.

Без нездравословни излъчвания

Именно CO2 неутралното произвеждане е това, което отличава ROWE от съперниците ѝ.
За да бъде реализирано това, климатичният отпечатък на компанията е изчислен от самостоятелна компания и като отплата за избраните CO2 излъчвания се закупуват упълномощени от Организация на обединените нации документи (CER и VCS). Покупката на документи за климата служи за подкрепяне на значими климатични планове по света, които предизвикват на първо място развиването на възобновими сили.

[ROWE MINERALÖLWERK]

Освен това близо 70% от енергийните разноски на компания са обезпечени посредством лично произвеждане от ВЕИ и когенерация. Това води до спестяването на 077 тона CO2 годишно.

За своите чиновници ROWE предлага отстъпки за потребление на електрически колела, които освен понижават пътните разноски, само че и въглеродните излъчвания от превоз с коли.

" За нас е значимо да подсигуряваме, че устойчивостта в ROWE не се отнася единствено до отбягване на замърсяването на околната среда и опазването на ресурсите. Това включва всичко - от нашето всекидневно взаимоотношение, през дълготрайни бизнес връзки и обществена ангажираност до непрекъснатата подготовка на нашите чиновници ", акцентира доктор Александра Колман.

На висока скорост

ROWE има мощно наличие и в спорта, където поддържа редица състезатели по триатлон (например Андреас Бьохерер и Михаел Гьонер), клуба по скуош на Бундеслигата Black & White RC Worms, разнообразни спортни лодки.

От доста години ROWE предизвиква насърчава локални и районни футболни клубове и е сътрудник в шампионата на " Борусия " (Дортмунд). ROWE подкрепя и разнообразни културни и обществени планове, измежду които Симфоничният акордеонен оркестър - Хесен (SakkOH).

Но може би най-разпознаваем е основаният през 2008 година от Михаел Цее спортен тим на компанията ROWE Racing, който взе участие в автомобилните надпревари от сериите GT3 и потвърждава на процедура качествата на главните ѝ артикули - моторните масла. ROWE Racing е мобилна лаборатория за тестване на високоскоростните моторни масла на компанията.

Този сезон ще бъде доста специфичен за ROWE Racing, защото за пръв път в историята си отборът ще се състезава по едно и също време с коли на два разнообразни производителя - " Порше 911 " GT3 R и BMW GT3, в двете 24-часови класики - на " Нюрбургринг " и на " Спа ". В квалификационната конкуренция в " Нюрбургринг " на 20 май екипите на ROWE Racing записаха 2-ро и 3-то място. ROWE в цифри • 2 индустриални предприятия в Германия• 110 000 м², съразмерими с 15 футболни стадиона• 56 резервоара с потенциал над 8 млн. литра• Повече от 65 км тръбопроводни системи• 250 помпи• 22 съвременни индустриални линии, от които 10 изцяло автоматизирани• Възможност за бутилиране на размери от 100 мл до 1000 л, от 1 до 150 хиляди бр. съгласно потенциала на поточната линия• 3000 бр. създадени разфасовки на час съгласно потенциала на поточната линия• Над 400 разнообразни продукта• Собствено произвеждане на грес• Складове във Вормс, Бубенхайм, Антверпен, Хамбург, Манхайм• 220 квалифицирани служители• Партньори в над 92 държави• Най-модерният цех за произвеждане на моторни масла и смазочни артикули в Европа• Социални придобивки за чиновниците на компанията – обезпечаване на спортни занимания, личен фитнес, фирмен психолог, физиотерапевт, теляк.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР