За нас е по-важна политическата формула, върху която ще стъпи

...
За нас е по-важна политическата формула, върху която ще стъпи
Коментари Харесай

Иванов: По-важна е политическата формула на кабинета, а не името на следващия премиер

За нас е по-важна политическата формула, върху която ще стъпи кабинетът, в сравнение с въпроса за името на идващия министър председател. Това съобщи пред публицисти в националното заседание ръководителят на ПГ на „ Демократична България “ Христо Иванов.

„ Тук въпросът не е за фигурата за вероятния министър-председател, а като цяло да се откри формулата – дали става въпрос за ново държавно управление, което да си сложи за цел да довърши четиригодишния мандат или да бъде с по-ограничен небосвод и по-ограничен дневен ред, с цел да реши най-спешните проблеми в границите на идната година. Бихме обсъждали и подобен вид, който би отместил фокуса върху по-експертни фигури, а не толкоз политически водачи “, разяснява Иванов.

Според него поддръжка за лъчение на държавно управление с първия изследователски мандат, който на следващия ден президентът Румен Радев следва да връчи на „ Продължаваме Промяната “, може да бъде събрана в границите на този парламент.

„ Топката е в полето на мандатоносителите от „ Продължаваме Промяната “, те би трябвало да кажат каква визия имат “, означи Христо Иванов. Според него могат да се търсят разнообразни формули, като най-хубавият вид за страната е да бъде излъчено постоянно държавно управление още с първия мандат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР