За нас е от критична важност да летим с МиГ-29,

...
За нас е от критична важност да летим с МиГ-29,
Коментари Харесай

Адм. Ефтимов пак лобира за руските интереси: За нас е критично важно да летим на МиГ-29

За нас е от сериозна значимост да летим с МиГ-29, с цел да способстваме за охраняването на нашето и на общото въздушно пространство на НАТО. Това съобщи изненадващо в студиото на Българска национална телевизия адм. Емил Ефтимов, шеф на защитата.

Той акцентира, че България е предпазена. И показа, че рецесията в Украйна е била предстояща, нашествието е била предстояща, само че не е очаквал тази рецесия да се развие до подобен мащаб. Изненадан е бил и от духа на украинските въоръжени сили и консолидацията на украинското общество.

В съпоставяне с рецесията в Украйна през 2014 адмиралът изясни, че тогава украинските въоръжени сили не са могли да покажат тази резистентност, която демонстрират през днешния ден. Но за 8 години те са научили доста уроци, изучени са тактиките на бойни дейности, новаторските способи и устойчивите връзки.

Началникът на защитата уточни, че българският батальон ще бъде от 1000 индивида, във формат 50:50.

По думите му в МО не са обсъждани варианти за даване на българските самолети на Украйна. И като шеф на защитата няма подозрения в генералитета, офицерски състав и всички други подразделения във войската. Вярвам им безусловно.

Адмирал Ефтимов изясни, че съюзни самолети патрулират в нашето небе още от 2016 година, по тази причина не е казус, че испанските изтребители ще бъдат заменени от нидерландски изтребители на Ф-35, което демонстрира един доста резистентен сигнал за единството на НАТО.

На фона на идващите в България Ф-35 от Нидерландия мераците на адмирала българското небе да бъде охранявано от остарели руски самолети звучи като " комичен рев ". Явно лобито на МиГ-29, което е извънредно мощно по финансови аргументи в Министерство на защитата, е внушило на адмирала да продължава да лобира за МиГ-29 по националната телевизия.

След започването на войната на Русия над Украйна МиГ-29 се трансформират в тотална черна дупка за България, освен тъй като са остарели и амортизирани, само че и тъй като няма към този момент къде да ги ремонтираме. Руската военна промишленост е под тотална възбрана, а украинските ремонтни фабрики са бомрадирани и надали ще могат да извършват предназначението си.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР