За нас е чест да закрием кампанията си именно в

...
За нас е чест да закрием кампанията си именно в
Коментари Харесай

Румен Радев: Само обединени, ще укрепим държавността и ще върнем справедливостта

„ За нас е чест да закрием акцията си точно в Русе – град с обичаи, взаимен образ и своя атмосфера, в който преди много години жителите започнаха смяната преди тя да се е разпростряла из цяла България “. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към стотиците, изпълнили площада в Русе.

„ Тъкмо в Русе избрах да поканя президентите на Австрия и Румъния, с цел да възродим диалога за Дунавската тактика, за Русе, за цяла Северна България, за превръщането й в район на смели решения, на съдействие и на напредък. Благодаря за вашето интензивно присъединяване! “, сподели още той. Радев изрази вяра скоро да имаме ангажирано държавно управление, с което да се работи интензивно за тази идея.

Радев и Йотова благодариха на партиите, които ги поддържат и всички, присъединили се в Инициативните комитети в страната. „ Само обединени, ние ще укрепим държавността и ще върнем справедливостта. Всичко зависи от нас. Залогът е огромен – за бъдещето на нашите деца “, акцентира Радев. „ Радвам се, че в тази задача паралелно с мен е госпожа Йотова. Много ни завиждат, тъй като сме необичаен образец за българската политическа действителност – след пет години на тежки тествания, нашият екип е още по-силен, още по-сплотен “, сподели още президентът.

„ Преди пет години с госпожа Йотова получихме поддръжката на над 2 млн. българи, с цел да се впуснем в борбата за нова България – на свободните хора, закона и справедливостта “, акцентира Радев. Той напомни и афоризма от тези години – „ Във всяка страна има мафия, в България – мафията си има страна “. „ Петгодишната ни борба с корупционния модел е тежка и неблагодарна, само че тя отключи силата за смяна. За тези години не се изплашихме да бъдем вашия глас, да изобличаваме недъзите, да развенчаваме лъжите, да противостоим на всяко законодателство, ориентирано против българския народ, да сплотяваме към значими дела “, разяснява президентът. „ Когато българите излязоха на площада, ние застанахме дружно с народа си. Няма да не помни мига, в който хората пред президентството подеха скандирането „ Мутри, вън! “ Днес, с помощта на вас, на нашето мощно единение, България се трансформира, търси нови хрумвания, разисква нови решения “, сподели още той. По неговите думи истината през днешния ден се изрича на глас и без боязън, а заблудите – с изминал период на валидност отминават в историята. „ Но по-важното – те отминават дружно с проповедниците на лъжата “, добави той. Радев акцентира, че служебното държавно управление е посочило, че хора от разнообразни политически хоризонти могат да се обединят и да работят дейно в името на България. „ То сподели, че страната ни може да се ръководи по различен метод, не с рекет, закани, втълпяване на неистини и операции, а транспарантно и отговорно. В целите на едно ръководство могат да бъдат не кражбите, а хората “, безапелационен е президентът и добави: „ Ние имахме куража да стъпим на пътя на оздравяването и в случай че запазим този кураж, ще бъдем обречени на триумф. Не ви предадохме и няма да ви предадем. С Вас сме! “

„ Имаме потребност от потвърдил се, мощен и съдбоносен президент, който приказва на равни нога с интернационалните сътрудници и не чака потупване по рамото. Който не кима одобрително на всяко предложение, тъй като отстоява българския интерес. Човек, който с изключение на рисковата фигура „ Кобра “ във въздуха, взима смели решения на политическата сцена. Такъв президент е Румен Радев. “ С тези думи Илияна Йотова се обърна към множеството от хора в Русе. „ Пет години бяхме неразделно до вас и оставаме с вас “, посочи тя и благодари за поддръжката даже на хора, които през 2016 година не са дали своят вот за президентската двойка, само че през днешния ден й се доверяват. „ Останах в България поради вас – с тези думи един юноша се обърна към нас и те са най-важната оценка за нашата работа “, уточни Йотова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР