За нас е чест, че тези изтъкнати професионалисти в областта

...
За нас е чест, че тези изтъкнати професионалисти в областта
Коментари Харесай

Светила в хирургията на ръката на визита в „Софиямед“

„ За нас е чест, че тези изтъкнати експерти в региона на хирургията на ръката и реконструктивната хирургия са на специфична поредна аудиенция както в УМБАЛ „ Софиямед “, по този начин и в страната ни “. Това разяснява проф. доктор Маргарита Кътева, шеф на Отделението по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия в лечебното заведение, във връзка днешното посещаване на проф. Едгар Бимер – един от основателите на микрохирургията и първият в света експерт, сполучливо трансплантирал горни крака, както и проф. Рикардо Джунта – президент на Дружеството по реконструктивна хирургия в Мюнхен, Германия.

От своя страна експертите благодариха за топлото посрещане в Деня на българския доктор и увериха, че това не е последната им аудиенция, оповестяват от болничното заведение.

Двамата, както и други светила в хирургията на ръката, идват у нас по специфична покана на проф. Кътева, която е и президент на Дружество по хирургия на ръка – България.

А мотивът – за първи път България е хазаин на Европейски конгрес по предварителна защита на контузиите на ръката с интернационално присъединяване, който ще се организира от 19 до 22 октомври в Пловдив. Успоредно с него ще се състои и VII Национален конгрес по хирургия на ръка.

„ За нас е чест, че експерти от този най-голям сан ни гласоподаваха доверие и България ще бъде хазаин на Европейския конгрес. Искам да подчертая, че точно с помощта на обмена на опит сред нас с изявени лекари от целия свят, можем да предложим на своите пациенти у нас по нищо по-различно или по-лошо лекуване от това, което биха получили на другия завършек на света. Това, че конгресът се организира в България, е самопризнание и доказателство за високото равнище на експертите ни в страната. За нас е чест, че можем да приветстваме на родна земя същински светила в специалността. Желанието ми е да се основат профилирани центрове във всички по-големи регионални лечебни заведения в страната. Амбицията ми е центърът по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия в УМБАЛ „ Софиямед “ да се трансформира в народен подобен, за лекуване на пациенти с увреждания на крайниците, посттравматични повреди, болести и вродени малформации. За благополучие за поредна 9-а година при нас минаха курс за придобиване на умения за високоспециализирана активност по хирургия на ръка експерти по ортопедия и травматология от цялата страна “, разяснява проф. Кътева.

Именно експерти от районни центрове по хирургия на ръката от страната като Пловдив, Варна, Бургас, Русе ще показват и едни от забавните случаи по време на форума. Специалисти от „ Софиямед “ ще изнесат 16 отчета и ще водят 2 профилирани уъркшопа.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР