За нарушения, свързани с бъдещо застрояване в местността "Силистар", сигнализираха

...
За нарушения, свързани с бъдещо застрояване в местността "Силистар", сигнализираха
Коментари Харесай

Мътни строежи и нарушения в Силистар, общината отрича

За нарушавания, свързани с бъдещо застрояване в местността "Силистар ", алармираха от Коалицията "За да остане природа в България ". Поводът е импортирана докладна бележка от кмета на Община Царево Георги Лапчев, която планува позволение за разработване на план на обстоен организационен проект в този регион.

Теренът се намира в две предпазени зони от "Натура 2000 ", изясни Тома Белев от обединението "За да остане природа в България ":

"И общините могат да утвърждават подробни устройствени проекти за първична регулация, само че единствено в случай че е планувано в Общ организационен проект, а този парцел в никакъв случай не е бил в Общ организационен проект за застрояване ".

"Създават се подправени вести по отношение на въпросът със Силистар ", уточни кметът на община Царево Георги Лапчев. Той изясни, че не се възнамерява застрояване, а задачата на докладната бележка е по легален метод да се направи наличен остарелият път към плажа:

"Докладната беше призната и тя не касае одобряване на път за строителство, а касае допускане, не някакви комплекси, които ще се строят, а път, който би трябвало да премине през този частен парцел. В община Царево няма постъпило капиталово желание от притежател ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР