За нарушение при провеждането на изпита по математика след 7

...
За нарушение при провеждането на изпита по математика след 7
Коментари Харесай

Оставиха седмокласници без формули на изпита по математика в Стара Загора

За нарушаване при провеждането на изпита по математика след 7 клас алармират родители от Стара Загора, оповестява bTV.

Те изясняват, че квесторите в VI ОУ " Свети Никола " не са дали на учениците да употребяват позволените формули, което е повлияло на крайните резултати от изпита.

" Формулите не са им предоставени в първия модул, а във втория, където към този момент те не са нужни. Така целият випуск седмокласници са ощетени. Те не са могли да употребяват формулите и да си решат дилемите ", уточни един от родителите.

Майката на един от ощетените седмокласници твърди, че макар че децата са поискали да употребяват формулите, те не са им били предоставени.

Според Министерство на образованието и науката учениците би трябвало да получават математическите формули още при започване на изпита.

Директорът на учебното заведение Дарина Гайдарова призна за пропуща. Организаторът на изпита Стоянка Тонева изясни, че квесторите авансово са били инструктирани, само че формулите фактически са били дадени късно на децата. Тя уточни, че въпросните формули не са били част от общия комплект материали, който авансово се раздава на квесторите. По тази причина това било пропуск на цялата комисия и тя поемала отговорността за него.

Родителите упорстват МОН да се намеси в тази ситуация и да компенсира децата им поради по-ниските резултати.

Директор на РИО-Стара Загора Татяна Димитрова заяви, че сигналът е бил получен в понеделник, а инспекцията ще завърши на следващия ден. Тя увери, че всички отговорни лица ще понесат административна отговорност. Димитрова обаче отхвърли да се ангажира дали ощетените седмокласници ще бъдат обезщетени. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР