За намеса на лобистки интереси в работата на акредитираните изпитателни

...
За намеса на лобистки интереси в работата на акредитираните изпитателни
Коментари Харесай

Акредитирани фирми за тест на пътната безопасност с протестно писмо

За интервенция на лобистки ползи в работата на упълномощените изпитателни лаборатории и механически служби в България сигнализират от ТЕХНОТЕСТ и ТИАТ АД. Фирмите са упълномощени от ИА " Българска работа по акредитация " и имат нужните експерти и опит за тестване на сигурността на оборудванията и придвижването по пътищата.  
Според тях, сега псевдо-представители на задгранични механически компании в България се пробват да отстраняват законно работещите български механически служби и изпитателни лаборатории. Това се случва със съдействието на ИА " Автомобилна администрация " (ИА " АИ " ), се показва в отворено писмо до медиите от двете компании. Целта им е да завишат свободно цените на този вид услуги.
Според протестиращите компании, сега се оферират ремонти в транспортния закон, които занапред ще задълбочат казуса. С новите текстове действително се планува ИА " Автомобилна админситрация " да дублира активността на ИА " Българска работа по акредитация ", получавайки опцията да акредитира компании в бранша.
Друг образец, който те дават за бездействието на ИА " АИ " е това, че по Закон след случая с рейса в Своге, към този момент прецизно би трябвало да се следи за слагането на колани. Проверките, би трябвало да се правят точно от ТЕХНОТЕСТ и ТИАТ АД. Според стях обаче, процесът преднамерено се бави и към момента не е почнал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР