За намеренията на чешкия производител Skoda да пусне електрически SUV

...
За намеренията на чешкия производител Skoda да пусне електрически SUV
Коментари Харесай

Skoda готви и електрически спортен SUV

За желанията на чешкия производител Skoda да пусне електрически SUV се знае от много време, като премиерата на модела би трябвало да се състои най-късно до 2020 година Сега обаче излиза наяве, че компанията работи и върху спортна версия на кросоувъра. Тя ще излезе през 2022 година, като ще може да изминава към 500 км с едно зареждане на батериите.
Излизането на сходен електрически автомобил беше доказано от шефът по маркетинг на Skoda – Алена Фейви. В изявление за Autocar топ-мениджърът разкри, че машината ще получи добавка RS към името си, като доста ще се разграничава от общоприетата версия на модела.
„ Не е наложително този електрически автомобил да бъде по-мощен от стандарния кросоувър. Със сигурност обаче той ще има доста разлики в екстериора и интериора, както и пренастроено шаси и кормилно ръководство. Това ще докара до доста по-добро държание на пътя”, изясни Фейви.
Пърият електрически автомобил на Skoda ще се настани сред кросоувърите Karoq и Kodiaq в гамата на чешкия производител. Машината ще бъде построена на модулната платформа MEB, създадена особено за електрически автомобили.
Прототип на сходен модел беше показан миналана година на автосалона във Франкфурт. Концептът Vision E получи два електромотора – поедин на всяка ос, със сумарна мощ 306 к.с. Максималната скорост на кросоувъра е 180 км/ч, като пробегът му с едно зареждане на батериите е 500 км.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР