За намаляване на жертвите от катастрофиИнститутът за пътна безопасност е

...
За намаляване на жертвите от катастрофиИнститутът за пътна безопасност е
Коментари Харесай

Наш институт докладва в Брюксел за пътната безопасност

За понижаване на жертвите от произшествия
Институтът за пътна сигурност е признат за народен представител на България в Европейската харта за пътна сигурност (ЕХПБ), оповестиха от организацията.

Хартата е най-голямата платформа на Европейската комисия за присъединяване на гражданското общество по тематиката. Целта й е да се поддържа упоритостта на „ Визия Нула “ (Vision Zero) за понижаване на жертвите от произшествия по пътищата в Европейски Съюз до 2020 година съвсем до нула.

За по-голяма успеваемост на локално и национално равнище Генерална дирекция „ Транспорт “ на Европейската комисия работи интензивно с мрежа от национални представители (National Relays) в 27-те държави-членки на Европейски Съюз, като са определени водещите експертни организации по страни.

“На процедура това значи, че ще докладваме на Европейската комисия за положението на пътната мрежа в България – маркировка, предпазни системи, настилка и така нататък “, изясни пред „ Труд “ Богдан Милчев, началник на Института за пътна сигурност. За да стане член на Европейската харта, българската експертна организация минала процедура на утвърждение, която траела съвсем една година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР