За над час дебати по бюджета за догодина на Държавното

...
За над час дебати по бюджета за догодина на Държавното
Коментари Харесай

На десетия час дебати: Напрежение в пленарната зала, но не заради бюджета на ДОО

За над час диспути по бюджета за следващата година на Държавното публично обезпечаване (ДОО) депутатите одобриха единствено заглавието на документа. Заседанието на народните представители продължава вече 10 часа и ще продължи до окончателното приемане на бюджета на публичното обезпечаване. 
 След 8 часа диспути депутатите одобриха дефинитивно бюджета на НЗОК за следващата година
Стигна се до спор сред социалисти и ръководителя на Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Цвета Караянчева, само че не за наличието на бюджета. От левицата възразиха, че Караянчева желае да се премине към гласуването на заглавието на бюджета и не им се дава думата.

Десетина социалисти даже взеха решение да останат прави, излязоха на трибуната и настояха да им се даде опция за изявление. " Дадохме думата на двама народни представители. След това разгласих, че ще се гласоподава. Успокойте се и заемете местата си ", сподели Караянчева на вършиме депутати от левицата.

" Няма да заемем местата си. Вместо да дадете думата, ето какво получавате. Това е благодарността към позволява ви. Не знам какво би трябвало да се случи, с цел да дадете на опозицията думата “, отговори Георги Свиленски.

След това Караянчева предложи депутатите към този момент да се записват за изявление и тя да ги вика по лист. " Представяме ви лист с искащите да се изкажат. Цялата ни парламентарна група ще се изрича за всеки член от закона ", заплаши по-късно социалистът Драгомир Стойнев.

В последна сметка депутатите гласоподаваха заглавието на законопроекта, а незабавно по-късно от Българска социалистическа партия желаеха прегласуване. След второто гласоподаване депутатът от левицата Таско Ерменков даже изиска да се изкаже за какво е дал своя вот срещу заглавието на плана. " Защото този бюджет не е нито държавен, нито публичен ", стимулира се Ерменков.

След станалото Караянчева в действителност стартира да изрежда по азбучен ред имената на депутатите от Българска социалистическа партия, тъй като са записани за изявление по всяка точка. Николай Александров от " Обединените патриоти " похвали Караянчева, че запазила хладнокръвие в създалата се обстановка. 

Малко по-късно социалистите упрекнаха депутати от ръководещото болшинство, че слушат музика в пленарната зала. Те приканиха Караянчева да се намеси, а тя отговори, че не чува музика. 

Днешното съвещание на Народното събрание е изключително. Депутатите към този момент одобриха дефинитивно бюджета на НЗОК за следващата година, а на следващия ден би трябвало да се заемат с държавния бюджет. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР