За начало на въоръжени контраатаки от страна на украинските сили,

...
За начало на въоръжени контраатаки от страна на украинските сили,
Коментари Харесай

Украинската армия започва контраатаки, твърдят двама съветници на Зеленски

За начало на въоръжени контраатаки от страна на украинските сили, оповестиха през днешния ден поотделно през днешния ден двама от съветниците на украинския президент Володимир Зеленски.

Въоръжените сили на Украйна стартират контраатака против съветските сили в " няколко оперативни области ", написа  в " Туитър " началникът на кабинета на Зеленски и основен участик в делегацията за договаряния с съветската страна Михайло Подоляк

" Какво се случва сега: Първо, контраатака на Военновъздушните сили на Украйна в няколко оперативни региона. Това радикално трансформира разположението на силите ", показва Подоляк, представен от организация " Ройтерс ".

" Второ, съветски публицисти стартират да напущат телевизионни канали. Трето, водачите на Руската федерация се пробват да намерят съдружници, чиито бойци да бъдат подготвени да умрат по украинските полета ", гласи още известието на Подоляк в " Туитър ". Ройтерс прави особено конкретизиране, че на този стадий не е съумяла да ревизира информацията от Подоляк.

Друг консултант на Зеленски, Олексий Арестович също съобщи, че въоръжените сили на Украйна са почнали лимитирани контраатаки по няколко фронта, а съветските войски не са в положение да завоюват територия заради липса на запаси, написа Ройтерс.

" Положението [...] по значимите горещи точки не се е трансформирало и няма възможност да се промени, тъй като Русия е изчерпала ресурсите си ", сподели той по време на онлайн конференция. По думите му Русия продължава да изстрелва ракети по украински цели, само че към две трети от тях поразяват цивилен здания и инфраструктура. Ройтерс отбелязва, че и тази информация не може да бъде доказана като напомня изказванията на Русия, че нейната войска не стреля по цивилни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР