За музей Етър 2019 година е най-успешната от началото на

...
За музей Етър 2019 година е най-успешната от началото на
Коментари Харесай

Рекордна посещаемост и приходи отчита „Етъра“

За музей " Етър ” 2019 година е най-успешната от началото на века във връзка с реализирани финансови резултати. Реализираните доходи са в размер на 1 149 340 лв., от които 723 733 лева от входни такси и 425 607 лева от стопанска активност. Резултатите бяха показани от Евгения Ангелова, основен счетоводител на музея, пред целия екип по време на годишното заседание.

Директорът проф. доктор Светла Димитрова е уверена, че е належащо активността на всеки да бъде детайлно разказана в годишен отчет, с цел да стане ясно какъв брой сериозен ангажимент е да се работи за музея. Главният организатор Ваня Донева детайлно описа по какъв начин протича събирателската активност, обвързана с целогодишната дарителска акция и по какъв начин се прави обработката на фондовете.

В главния фонд на музея през миналата година са инвентирани 438 фондови единици. Научно-спомагателният фонд е нараснал с нови 193 фондови единици. Общият брой на движимите културни полезности и музейни предмети, съхранявани в музея, е 26 069. Полагат се грижи за тяхната консервация и реституция. Дооборудвани и подредени по материал са фондохранилищата в бившето учебно заведение " Йосиф Соколски ” в кв. " Етъра ” – музейната консервационно-фондова база.

През 2019 година в музей " Етър ” са показани 16 краткотрайни изложения – материални, фотодокументални, постерни, от които 6 гостуващи. По мотив 55-годишнината на музея е готова специфична галерия със заглавие " Мозайка от занаяти ”, която гостува в Националния исторически музей в София и в Регионален исторически музей " Акад. Йордан Иванов ” – Кюстендил. Представители на институцията са взели присъединяване в 12 научни форума в страната и чужбина. От щемпел са излезли три сборника с научни проучвания.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР