За мултинационалните компании като Amazon, Apple и Google става все

...
За мултинационалните компании като Amazon, Apple и Google става все
Коментари Харесай

Южна Корея обмисля как да обложи с данъци чуждите технологичните компании

За мултинационалните компании като Amazon, Apple и Гугъл става все по-трудно да заобикалят заплащането на налози в целия свят, защото множеството страни лека-полека поемат курс към смяна на толерантните си корпоративни данъчни практики. Сега, съгласно отчет, оповестен в Korea Times, южнокорейското държавно управление търси способи по какъв начин да събира налози от задграничните компании, защото локалните играчи натискат това да се случи. Министерството на стопанската система и финансите на азиатската страна даже е основало работна група дружно с Организацията за икономическо съдействие и развиване, в която се организира спор за нови данъчни политики, ориентирани към международните софтуерни компании.



Очевидно държавното управление към момента не е в положение да таксува международните компании, защото те не са задължени да разкриват продажби или облага в страна, в която нямат закрепено място на активност. " Според настоящия закон предварителните или спомагателните места за бизнес не се смятат за офиси на международните компании в Корея и това им оказва помощ да заобикалят данъчното облагане ", разяснява пред Korea Times комисарят на Демократическата партия на Корея Ан Йеон-Санг и прибавя: " Като се имат поради характерностите на цифровата стопанска система, концепцията за закрепени места на бизнес би трябвало да бъде разширена, тъй че държавното управление да може да си обезпечи власт да постанова налози върху тях ".

Един от методите, по които Южна Корея може да направи това, е да предефинира условието локалните офиси да включват и локални съоръжения на сървърите, които ИТ фирмите употребяват за даването на наличие и услуги на клиентите. Korea Times също по този начин отбелязва, че Гугъл и Apple вършат големи облаги от продажбата на приложения в Южна Корея, както и Amazon, и Гугъл, които също оферират голям брой разнообразни услуги.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР