За момента в София-град са получени от ваксината на Пфайзер

...
За момента в София-град са получени от ваксината на Пфайзер
Коментари Харесай

Учителите стриктно да спазват графика за ваксиниране, призова шефа на РЗИ-София

За момента в София-град са получени от имунизацията на " Пфайзер " близо 25 000 дози, а от имунизацията на " Модерна " 4 800 дози.

Това разгласи шефът на столичното РЗИ доктор Йордан Пенчев пред публицисти за имунизацията на преподавателите.

Няма съществени терзания измежду преподавателите от имунизирането. За това доктор Пенчев прикани учителите прецизно да съблюдават графика за имунизиране , с цел да няма изпуснати и празни дози.

Към момента се раздават последните получени количества ваксини, които да обзет хората от фаза две. В София се довършва и първата фаза на имунизирането със зъболекари, фармацевти, лекари и спомагателен личен състав.

Д-р Пенчев посочи, че все още СРЗИ разпределя имунизациите.

Първите дози от имунизацията на " Астра Зенека " се чака да дойдат в средата на месец февруари , разгласи доктор Пенчев в отговор на въпрос на News.bg.
 Над 5000 учители в София желаят да се имунизират
Над 5000 учители в София желаят да се имунизират

Фандъкова заяви, че към този момент са имунизирани 162 преподаватели

От имунизацията на " Модерна " има доста дребен % от недоволства като да вземем за пример болежка на мястото на слагане, лека температура и неразположение. Като цяло няма много съществени или някакви тежки странични резултати от имунизацията на " Модерна ", увери доктор Пенчев в отговор на въпрос на News.bg.

Здравните управляващи към момента не могат да създадат разбор коя ваксина избират учителите , защото процесът не е завършил, само че мнението, което се наслагва е желанието за имунизация.

Надя Атанасова, учител в начален стадий в столичното 105 учебно заведение съобщи след поставената й ваксина, че се усеща добре и не е имала терзания.
 Започна имунизирането на учители в София
Започна имунизирането на учители в София

Ваксинират и непедагогическия личен състав

Тя посочи, че към момента има учители, които не желаят да се имунизират, само че трябвало всеки виновен учител да предприеме такава крачка.

" Това е прекъсването на тази мъка от отдалеченото образование, а ранното образование е най-важно за всички учители и възпитаници ", акцентира тя.

Според нея недоверието във имунизациите се дължи на разнообразни тайни теории, които се популяризират в медиите и в обществените мрежи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР