За момента няма категорично лекарство, което може да ни помогне.

...
За момента няма категорично лекарство, което може да ни помогне.
Коментари Харесай

Проф. Маргарита Апостолова: Далече сме от създаването на ваксина против коронавируса

" За момента няма изрично лекарство, което може да ни помогне. Далече сме от основаването на ваксина, в случай че тя изобщо може да бъде създадена заради аргументите, че досега вирусна ваксина, която да работи изцяло, няма. Надяваме се нашият клетъчен имунитет да помогне ужасно доста. И това е една от хипотезите, заради която се счита, че децата доста по-лесно претърпяват болестта с този вирус заради повода, че клетъчният имунитет е нетрениран, при срещата с вируса той се тренира, реагира вярно, и инфекцията протича по-лесно. Докато при по-възрастните хора това не е по този начин. " Това сподели проф. доктор Маргарита Апостолова, началник на лаборатория по Медико-биологични проучвания към Институт по молекулярна биология на Българска академия на науките за организация " Фокус ".
В отговор на въпрос дали силата на ковид отслабва проф. Апостолова добави:
" Аз персонално не подкрепям тази догадка за понижаване на вирулентността и на вируса и опцията да се заразяваме. Напротив, международните данни отчитаме данните, в това число и резултатите от изследваните и новооткритите данни в България демонстрира разнообразни резултати. Тоест, по никакъв метод по никакъв метод за момента ние не можем да приказваме за намаляване на вирулентността на вируса или неговата опция да заразява хората. Напротив, напълно неотдавна излязоха изявления от американски сътрудници, които демонстрираха, че една от новооткритите разновидности – промени в генома на вируса преди един месец, водят неговото подкрепяне по-бързо да навлиза в клетките. Това се случва на американския континент в Северна Америка, и заради тази причина броят на новозаразените в Америка, в това число и Бразилия, мощно нараства. За момента в България към момента не се организират такива проучвания, с цел да се види каква е геномната конструкция на вируса , само че броят на новооткритите при нас също нараства. "  
По думите ѝ " може би и истината е малко по-различна заради повода, че общият брой на пробите, които се организират и които се оповестяват като статистика в България, включва и проби на пациенти, които са изследвани за повторно или на хора, които са позитивни носители за втори, трети път, както изясни щабът в самото начало, и това действително не отразява броя на действителните проучвания. Какво имам поради – примерно през днешния ден ние видяхме, че новооткритите случаи на носителство на вируса са 79. Това към близо 3 000 изследвани проби, които се оповестяват, към 3 %. Но в случай че от тези 3 000 проби новоизследваните са 1 000 или 2 000, процентът е 2 пъти по-висок. Тоест, вирусът продължава да заразява много мощно, в това число и в България. "
Относно премахването на главните защитни ограничения проф. Апостолова отговори:
" Допускам, че да заради повода – хората си помислиха, че де факто съвсем сме се справили със обстановката на заразяване от този вирус, контактите се усилиха, изключително околните контакти се усилиха. Маските не могат 100% да ни предпазят, само че имат доста огромна функционалност в това ние да се заразяваме по-малко. Ако инцидентно един човек е притежател, т.е., има позитивна проба или съществуване на вируса, той отделя вирусни частици даже и при диалог. И в случай че той си приказва на по-малко от метър с индивида насреща, без да има някакви признаци на болестта, той също може да болести. При съществуване на маска и от двете страни двамата индивида, това надали би се случило толкоз бързо заради повода, че въпреки всичко би трябвало да се реализира и някаква централизация във въздуха от този вирус, с цел да може да бъде инфектиран индивидът насреща. Неслучайно от през днешния ден имаме въвеждане на маски на всички закрити пространства в публичните места. "
Тя удостовери информацията за смисъла на кръвната група и прекарването на заболяването:
" Да, имат съображение за това, тъй като едно друго международно изследване сподели асоциация на съществуване на кръвна група А с по-тежко насърчаване на респираторен синдром при болните от COVID-19. Това непосредствено не значи за мен, че индивидът е кръвна група А, той ще се разболее по-лесно и ще има по-трудно изкарване на съответната болест заради повода, че изследването е асоциативно, т.е., има връзка. Но това дали е директна или косвена за момента никой не знае. В същото проучване се споделя, че и хората, които с кръвна група 0 по мои мемоари, не прекарва толкоз мъчно съответното заболяване. Там имаше и още нещо доста забавно – откриха един ген на хромозома 9, който взе участие в предаване на сигналните пътища на ензим, който пък е обвързван с навлизането на вируса в клетките и капацитета той да прояви своето мощно болестотворно деяние. Така че имаме едно мислено. "
Според нея " морето и слънцето си взаимодействат добре с вируса. Какво имам поради – в случай че ние се намираме на плажа и сме на задоволително огромно разстояние от надлежно другите плажуващи, евентуално навън даже, освен на морето, да се реализира тази висока централизация, която е нужна да болести един човек, е доста дребна. За момента няма безапелационни данни дали дълго може да претърпява вирусът, по-скоро не, в морската вода. Морето е толкоз огромно, хората не трябва да се тормозят. Друг е разновидността, в случай че инцидентно обхванат някакво количество вода и така нататък, само че това е доста малко евентуално. По-вероятно е да се получи някаква болест в пребиваването в хотелите. Ако те не се дезинфекцират добре, в случай че инцидентно в предходната хотелска стая, в която ние спим, има арестувано някакво количество вирус, което се е запазило в работещия на студено климат. Но мисля, че напълно умерено хората могат да отидат на море, спазвайки противоепидемичните ограничения, и наложително дистанцията. "
" Ясно е това, че ние се заразяваме най-вече по въздушно-капков път при постигане, още веднъж наблягам, на избрана централизация можем да се заразим и при допиране на разнообразни типове повърхности, където съществува деен вирус . Какво имам поради – множеството от проучванията, които се организират върху повърхностите примерно, те търсят съществуване на вирус на РНК. Ако те се нарежда при съответните опити за доказване, това към момента не значи, че вирусът има опция да заразява, тъй като вирусът би трябвало да бъде „ жив “ заради повода, че ние по-късно би трябвало да се докоснем, той би трябвало да е запазил своята опция да навлезе в клетките, а на много от тези повърхности той надали би могъл да преживее повече от 78 часа при естествени условия. Знаем и други такива неща по отношение на това, че той изрично провокира доста огромни затруднения на кръвоносната система. Ние непосредствено не можем да се предпазим от тях, само че това е един плюс за всички лекари, които знаят по какъв начин да ни лекуват и какви вероятно медикаменти да ползват в такива обстановки. Усложненията на организма на равнище са доста огромни при заразяването, по време на протичане на заболяването и след нейното привършване за жалост. ", сподели още специалистът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР