За момента не се знае точната стойност на откраднатите платна.

...
За момента не се знае точната стойност на откраднатите платна.
Коментари Харесай

Гръмна Сега! Невиждан Обир В София! Задигнаха 9 Картини На Майстора!

За момента не се знае точната стойност на откраднатите платна. Те са благосъстоятелност на един от наследниците на известния художник.

Дни преди Нова година непозната до момента картина на Владимир Димитров-Майстора, считана даже за градска легенда, изненадващо се появи в Художествената изложба в Кюстендил. Експертите дефинират появяването на творбата като емблематично събитие. Портретът е на Дафина, наречена българската Мадона, от кюстендилското село Шишковци.

Владимир Димитров се ражда на 1 февруари 1882 година в кюстендилското село Фролош в фамилията на потомствени свещеници. Учи и се дипломира в Художествената академия. Работи като преподавател по калиграфия в Търговската гимназия в Свищов, след което взе участие в Балканската (1912 - 1913), Междусъюзническата (1913) и Първата международна война като боен художник. Умира на 29 септември 1960 година, като последните 30 години от живота си живее и твори най-вече в кюстендилското село Шишковци. Именно там са нарисувани най-красивите му произведения.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР