За момента не са предвидени други мерки, освен обявените днес,

...
За момента не са предвидени други мерки, освен обявените днес,
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Ситуацията през есента може да стане много неприятна

За момента не са планувани други ограничения, с изключение на оповестените през днешния ден, съобщи в предаването „ Лице в лице “ доцент доктор Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор. По думите му оттук насетне би трябвало да се види, че има надзор.

„ Няма да остане заведение, в което някой от личния състав не носи маска, и да не бъде затворено “, уточни той.
Новите остарели ограничения: Затварят питейни заведения и клубове на закрито, сватби и балове - до 30 души (ОБЗОР) Ще има надзор и той ще е доста нечовечен, разгласи доцент доктор Ангел Кунчев
„ Връщането на част от рестрикциите се наложи от сензитивното увеличение на случаите на инфектирани, само че това не е единствено български феномен. Целта е до момента в който пристигна ваксина да задържаме изкуствено епидемията “, изясни доцент Д-р Ангел Кунчев.

Според него тестването на туристите при прекосяване на границата с Гърция затруднява свободата на напредване, само че е суверено право на всяка страна да реши какво да прави.

„ Нещата са комплицирани. Предстои и ние да въведем листата на Европейски Съюз от 14 безвредни страни, в случай че обстановката го постанова “, сподели още основният здравен контрольор. Решението съгласно него ще бъде взето на база на цифрите.

„ Ако по този начин вървят числата, освен австрийците, а и други страни ще ни прибавят към рисковата група “, изясни той.

Според доцент Д-р Ангел Кунчев, в случай че сме песимисти обстановката през есента може да стане доста неприятна.

„ Добавяйки към този вирус един куп респираторни вируси още от септември и възможния епидемиологичен грип през януари-февруари, нещата ще станат в действителност доста комплицирани “, изясни той.

По думите му за това можем да се подготвим като подсигурим по-високо равнище на предотвратяване от грип, най-много за рисковите хора над 65 години.

„ Това е третият ковид който срещаме. Другите се самоограничиха и изчезнаха, само че с този не се случва по този начин “, напомни доцент Д-р Ангел Кунчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР