За момента не са констатирани следи от насилие по тялото

...
За момента не са констатирани следи от насилие по тялото
Коментари Харесай

Ексклузивно от „Пирогов“: Сашко остава в реанимация! Чакат го да проговори

За момента не са установени следи от принуждение по тялото на 12-годишния Александър, който през вчерашния ден бе открит след съвсем 9 дни търсене. Това заяви Албена Стоилова от прокуратурата в Перник на специфичен брифинг пред медиите.

„ За първи път можем да се поздравим от доста време насам и това се случва с помощта на напъните на хилядите доброволци и несъмнено на експертите, които доведоха издирванета на Сашко до сполучлив край. Краят на издирването, обаче, напълно не значи завършек на следствието, което ще продължи, с цел да се откри дали Сашко е станал жертва на закононарушение “, уточни Стоилова.
Съдебно-медицинската експертиза следва да бъде предоставена. Детето е освидетелствано от органа на следствието в наличието на бащата, конфискувани са облеклата, с които е било открито, като те са били и тези, с които е изчезнало на 11 ноември. Ще се търсят следи и по тялото, и по облеклата.
Версиите са повече от една, в това число и тази за похищение и държане някъде срещу волята. Ще се работи по всички тях. Единствената, която може да се изключи, е тази за най-тежкото посягане – по отношение на живота, прецизираха от прокуратурата.

„ Нямаме сведения от бащата да е желан откуп, самият той няма конфликтни връзки с някого, не са отправяни закани към него или други членове на фамилията “, уточни Албена Стоилова.

„ Детето все още не е съумяло да приказва, само че ние ще се опитаме на по-късен стадий, когато положението му разрешава и благодарение на експерти, а и в присъствето на бащата да получим някакви сведения за случилото се “, сподели още тя и добави, че през днешния ден предстоят разпити и на доброволците, които са го разкрили.

От прокуратурата обясниха, че майката на детето към момента не е в България, само че и тя ще бъде разпитана.

Ще бъде осъществен подробен оглед и на труднодостъпното място, на което беше открит дребният Сашко.

Вчера положителната вест измести неприятните новини – 12-годишният Александър от Перник беше открит след повече от седмица търсене. Детето изчезна на 11 ноември при разходка в локалната планина Голо бърдо. В огромната акция по издирването му се включиха чиновници на Министерство на вътрешните работи, планински спасители и над 9000 доброволци.

Детето бе намерено от двама доброволци – Милко Михалков и Веселин Георгиев, от локален клуб по делта- и парапланеризъм. Двамата обявиха, че вземат участие в издирването още от първия ден и отхвърлиха оповестената от бащата парична премия за намирането на Сашко.

Детето е минало през голям брой проучвания в „ Пирогов ”, където е настанено. Прегледано е от най-хубавите експерти по детско здраве, работещи в лечебното заведение. Ще остане в Реанимация. Кръвните му проучвания демонстрират, че е намирало метод да приема вода и храна.

Психолози ще работят с момчето, което към момента не е говорило. От „ Пирогов ” оповестиха: „ Нощта мина умерено за 12-годишното момче, настанено в Детската реанимация на болничното заведение. Детето е в устойчиво положение, без непосредствена заплаха за живота ”.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР