За мое съжаление отново съм много лош пророк, но съвестта

За мое съжаление отново съм много лош пророк, но съвестта ...

Борисов се оказал много лош пророк за втория пик на COVID-19 в Европа.

За мое съжаление отново съм много лош пророк, но съвестта ми е чиста, защото няколко Съвета поред настоявах да направим това, което в момента правим онлайн. Има много теми, които ме притесняват - говори се, че сме били едва ли не изненадани от това, което се случи. Отдавна настоявам за единен медицински протокол, единни бързи тестове и солидарност между държавите от ЕС.
Това заяви премиерът Борисов, който взе участие във видеоконференция на Европейския съвет. Лидерите в ЕС обсъдиха въпросите с COVID-19 и необходимостта от засилване на мерките в борбата с инфекцията.

 

"Купуваме котки в чували - ваксини, които са на стойност 300 милиона. За някои от тях са необходими фризери. Това значи да се купуват фризери, да се разнасят. Договорите не дават възможност да се препродават на трети страни. Имам много лош опит с министър Москов... Какво се случи след това? Още ни развеждат през съдилищата", допълни Борисов.

 

Премиерът заяви, че ще настоява да има решение, което да предпазва от държавните обвинители.

 

"Тук вече към 10-11 ваксини, бързи тестовме - нямаме спецификации, гаранции... В един момент може да се окаже, че имаме 300 милиона ваксини, а имаме 300 хиляди желаещи. Това после трябва да се изхвърля или унищожава", обясни още Борисов.

 

Източник: frognews.bg