За мнозина току-що приготвената от майстор пица е неустоимо изкушение.

...
За мнозина току-що приготвената от майстор пица е неустоимо изкушение.
Коментари Харесай

Ще ви падне ченето, когато видите това изобретение

За мнозина преди малко приготвената от занаятчия пица е неустоимо прелъщение. Сътвореното на ръка тестено произведение към този момент има конкуренция - пица, направена от робот .

Френската стартъп компания " Еким " цели с създаването си да промени и форсира процеса на правене на известния артикул и се надява скоро да отвори денонощна пицария. Жестовете на роботизирания пицар са програмирани да наподобяват тези на същински пицайоло. Различното при робота е, че разполага с три ръце и може да майстори няколко пици по едно и също време.

" Роботът не прави пица по-бързо от занаятчия пицар. Времето, което му лишава приготвянето на една пица, е същото като на пицайоло - 4 минути и 30 секунди. Роботизираният ни занаятчия обаче разполага с три ръце, може да координира дилемите и да прави няколко пици по едно и също време. По този метод можем да доставяме пица един път на 30 секунди, което прави 120 пици на час, до момента в който потенциалът на един пицар 40 пици на час ", споделя изпълнителният шеф на компанията Филип Голдман.

Роботизираният пицар понастоящем е изложен в шоурум отвън Париж, до момента в който от компанията търсят уместно място за ресторант, в който той да се " вихри ", влагайки в творенията си артикули от Франция и Италия.

Както с автомат за артикули клиентите ще могат да поръчват когато и да е желаната си пица. " В забързаното ни ежедневие хората отделят все по-малко време за ядене и се постанова да вършат компромис с бързината и качеството на храната. Ние ще предлагаме и двете ", добавя Голдман.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР