За мнозина сингапурци, които днес гласуват в условията на коронавирусна

...
За мнозина сингапурци, които днес гласуват в условията на коронавирусна
Коментари Харесай

Сингапурците гласуват насред коронавирусна криза

За мнозина сингапурци, които през днешния ден гласоподават в изискванията на коронавирусна пандемия, значима изборна тематика е вероятността за трудова претовареност и дали богатият им дребен остров има потребност от толкоз доста чужденци, които заемат добре платени работни места.

Никой не чака смяна в ръководството на тази страна, образец за непоклатимост в Югоизточна Азия. Партията за национално деяние (ПНД) е на власт, откогато Сингапур стана самостоятелен през 1965 година и постоянно е държала безапелационно парламентарно болшинство, даже когато поддръжката за нея е спадала.

Днешните избори обаче ще са тест както за доверието на народа в способността на държавното управление да се оправи с коронавирусната рецесия, по този начин и за идващото потомство управници, защото сегашният министър председател Ли Сян Лун, наследник на бащата създател на Сингапур Ли Куан Ю, възнамерява да напусне поста си след няколко години.

Дори дребни промени в поддръжката за подкрепящата бизнеса ПНД могат да провокират промени в политиката, а коронавирусната рецесия още веднъж разпали националния спор за каузи на чужденците в благосъстоянието на града-държава.

Опозицията недоволства, че чужденци заемат високоплатени длъжности и съгласно анализатори това намира отзив измежду гласоподавателите. Негодуванието се подхранва от известия по какъв начин чужденци са нарушили разпоредбите на карантината и разрешителните им за работа са били анулирани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР