За мнозина от нас Куба е една непознава територия, но

...
За мнозина от нас Куба е една непознава територия, но
Коментари Харесай

Любопитни факти за кубинската кухня и защо старата дреха е деликатес на Острова на свободата

За мнозина от нас Куба е една непознава територия, само че дали въобще допускаме какъв брой забавна в действителност е тя. Република Куба е латиноамериканска островна страна със столица Хавана. Куба е страна с богата просвета, обичаи и кухня.

Кубинската просвета съставлява характерна композиция от испански и африкански обичаи, с осезаемо латиноамериканско въздействие. Кубинската кухня е палитра от испанско, африканско, индианско и азиатско въздействие. Задължително на една кубинска софра би трябвало да има - ориз, черен или червен боб, може да има грах, нахут и някакво месо, оповестяват от foodpanda.

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от главните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца от горната страна, сервиран с пържени зрели банани. Черният фасул с ориз се назовава " морос и кристианос “. Месото е една от главните съставки на ястията. Свинското и пилешкото са желани пред останалите меса. Най-често се оферират пържени, само че се срещат и панирани с плънка от от кашкавал и шунка.

Другата известна кубинска манджа е ропа виеха /стара дреха/. Приготвя се от говеждо месо, овкусено с телешки бульон доматен сок, чушки, лук, кимион и чесън и поднесено с ориз и/или фасул и пържен банана. Типичен сладкиш в Куба е кесо кон гуябя – кашкавал със сладко от гуаяба. По кубинските улици ще намерите и дребни магазинчета, откъдето може да си купите добре познатите и в България чуроси, които съставляват пържени тестени сладки, поднесени с течен шоколад или мед.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР