За мнозина ходенето на фитнес през януари е ежегоден ритуал.

...
За мнозина ходенето на фитнес през януари е ежегоден ритуал.
Коментари Харесай

Трогателна снимка на млад сирийски бежанец посред зима в Турция умили света

За мнозина ходенето на фитнес през януари е годишен обред. Но трогателна фотография на млад сирийски емигрант, която се трансформира в шлагер в обществените мрежи, му донесе гратис участие в залата до живот, оповестява Военновъздушни сили. 
На фотографията 12-годишният Мохамед Хюсеин се взира през прозореца на състезателен център "Олимпиат ". Потребителите на обществените мрежи били разчувствани от фотоса на момчета, което работи като ваксаджия в южния турски град Адияман.
Потребителите на обществените мрежи били трогнати от фотографията и коментирали оборудването, окачено на гърба на момчето, и обстоятелството, че то носи сандали измежду зима. Омер Явуз, който направил фотографията, сподели, че я разгласил в интернет, тъй като желал да покаже по какъв начин живее младежът. 
"Исках хората да видят Мохамед със сандали на краката си в студа. Не можах да заспя онази нощ, тъй като не можех да спра да мисля за ситуацията му ", описа Явуз. Мустафа Кукукчая, един от притежателите на фитнес залата, разгласява фотографията в Instagram, като заяви, че чиновниците в спортната зала били "много разчувствани " от фотографията и помолил хората да му оказват помощ да го свържат с него.
"Ако познавате този брат, апелирам представете ни го. Залата е безвъзмездна за нашия брат до живот ", заяви Явуз. По-късно Кукукчая показа фотография на чиновници с Мохамед, което значи, че са съумели да го издирят. Новината, че Мохамед е бил открит и в този момент посещава спортната зала провокира задоволството на потребителите на обществените мрежи. 
Мнозина показаха възхищението си от добротата към момчето от Сирия. Турция одобри милиони сирийски бежанци след началото на войната, която принуди доста от тях да изоставен домовете си. Бежанският лагер Адимаян Меркез в покрайнините на града, където се намира залата, в този момент е дом на над 10 000 бежанци от Сирия. Някои показаха подозрения в претекстовете на фитнес залата, защото считат, че препоръчаното участие е пиар ход, само че множеството хора са съгласни, че решението е позитивно. 
Мохамед сподели пред турския уебсайт Hyrriyet Daily News, че е доста благополучен да посещава залата и е признателен на чиновниците, че му оказват помощ да тренира.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР