За многостранно сътрудничество, солидарност, за борба с езика на езика

...
За многостранно сътрудничество, солидарност, за борба с езика на езика
Коментари Харесай

Екатерина Захариева участва в онлайн заседание на Съвета за сигурност на ООН

За многостранно съдействие, взаимност, за битка с езика на езика на омразата, геноцида и насилието прикани България по време на онлайн съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В съвещанието участваха представители на 80 страни, измежду които и 50 външни министри. Събитието, към което посредством видеоконферентна връзка се причисли и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на, е първото, което събира фамилията на Организация на обединените нации в подобен почитан състав от началото на рецесията с ковид, оповестиха от пресцентъра от Министерство на външните работи.

"Живеем във времена на рецесия, които изискват невиждана взаимност. Пандемията от ковид сподели, че единственият метод да се оправим с тази рецесия е посредством съгласуван, многостранен метод. Европейският съюз е основен състезател в процеса. България, дружно с всички останали държави-членки, е уверен последовател на мултилатерализма ", се показва в българското обръщение за видеоконферентната среща.

Организирано от естонското председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, онлайн-заседанието бе отдадено на 75-ата годишнина от края на Втората международна война и поуките от нея.

Външните министри на България и Испания: Доказваме отличното съдействие и по време на пандемия

Българската страна акцентира, че тази годишнина е време за отдаване на респект към починалите военни и цивилни жители. Не бива да бъдат забравяни и жестокостите по време на Втората международна война, на първо място Холокоста. "В световен мащаб всички страни би трябвало да предизвикват включването и многообразието и да създадат по този начин, че да бъдат криминализирани езикът на омразата, отричането на геноцида и подбуждането към принуждение ", се показва още в българската позиция.

По време на онлайн-заседанието бяха дискутирани и въпросите за попречване на световни закононарушения в бъдеще, по какъв начин да запазим мира и отговорностите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Обсъдени бяха и поуките, които можем да почерпим от предишното, с цел да се оправим със сегашната рецесия с ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР