За много потребители най-важната спецификация на телефона е животът на

...
За много потребители най-важната спецификация на телефона е животът на
Коментари Харесай

Защо безжичното зареждане е вредно за смарфона

За доста консуматори най-важната спецификация на телефона е животът на батерията му. На някакво равнище това има доста смисъл. В последна сметка няма значение каква е разграничителната дарба на екрана на вашия телефон, защото без заредена батерия този екран няма да светне. Същото е с чипсетите. Няма значение дали телефонът ви се зарежда от Snapdragon 855 или Snapdragon 439.

Въпреки че можете да откриете информация за потенциала на батерията на телефона си, една част от данните, която не е леснодостъпна, е броят на циклите на зареждане, които има една батерия. И в случай че се възползвате от безжично зареждане на телефона си, продължителността на живота на този съставен елемент може да бъде скъсена. Причината, заради която може да се твърди това нещо е нов отчет, публикуван от Американското химическо сдружение (ACS). Докладът отбелязва, че индуктивната технология за зареждане, която се употребява на безжични подложки за зареждане, основава няколко разнообразни източника на топлота.

Както се показва, продължителността на живота на батерията може да бъде съкратена от топлота. Или в случай че можем да цитираме ACS, „ Добре е документирано, че намаляващият потенциал на батерията се получава при функционалности като нараснала температура на предпазване. Тя може по този метод да повлияе доста на живота (SoH) на батериите. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР