За много от нас управлението на времето е магическият ключ

...
За много от нас управлението на времето е магическият ключ
Коментари Харесай

Делегирай, премахни, ускори!

За доста от нас ръководството на времето е магическият ключ към триумфа. Нашият лист със задания нормално пораства по-бързо, в сравнение с способността ни да се оправяме с тях.

Инвестираме в системи, книги и проекти с вярата, че ще успеем да подредим времето си по подобен метод, че да се оправим с всички отговорности, които имаме за деня.

Същевременно с това ние преписваме всички наши неточности и неуспехи на работния график или на структурата на дилемите, само че в никакъв случай не търсим виновността в самите нас.

Истината е, че единствените неща, върху които имаме цялостен надзор, сме ние самите и нашето време.

Добрата вест е, че има няколко метода да си върнете този надзор и да станете специалист по ръководство на времето, без да употребявате комплицирани системи и процеси. Нещата са толкоз елементарни, че могат да бъдат разказани с три думи: делегирай, премахни, форсира.

1. Делегирай!

Започнете деня си с въпроса „ какво мога да упълномощавам “.  Вместо да добавяте от ден на ден и повече задания към вашия лист със отговорности, разгледайте най-непосредствените задания и започнете да ги делегирате на хора, които имат нужните умения и подготовка, с цел да се оправят с тях.

Лидерите по природа желаят да имат надзор върху всеки дребен подробност, само че никой началник не е постигнал триумф без непозната помощ и поддръжка. За всяка задача, която не ви е по сърце, има няколко индивида, които желаят и могат да я изпълнят чудесно. Те получават шанса да блеснат, а вие зачерквате още един ангажимент от вашия лист.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР