За много от нас миризмата на мандарини е силно свързана

...
За много от нас миризмата на мандарини е силно свързана
Коментари Харесай

7 болести, които мандарините лекуват по-добре от хапчета

За доста от нас миризмата на мандарини е мощно обвързвана с упованието на новогодишното знамение. Както се оказа, съдържащи се в кората на мандарината летливи субстанции и етерични масла освен да даде носят положително въодушевление, само че също по този начин оказва помощ в битката с разнообразни заболявания.
Така че идващия път, когато купувате мандарини, не изхвърляйте кората им. Предлагаме ви да се запознаете със седем общи здравословни проблеми, с които тези ароматни корички се оправят по-добре от някои медикаменти.

Само 6 грама сухи мандаринови корички дават отговор на дневната човешка потребност от витамин С. Поради наличието на бета-каротин, мандаринната кора е потребна за профилактика на сърдечно-съдови болести. Флавоноидният хесперидин, съдържащ се в нея, защищава тялото от вируси, инфектиране, има антиалергични свойства.
Ароматът на етеричното масло, получен от кора на зрели плодове, облекчава преумората, понижава раздразнителността, подтиква нервната система, успокоява, понижава чувството за боязън.
Етерично масло от мандарина усъвършенства цвета на кожата, тонизира, освежава, изглажда бръчки, уместно е за мазна и комбинирана кожа, оказва помощ при обриви. А също по този начин предотвратява появяването на стрии и целулит, изключително в композиция с нероли и лавандула.
Преди да употребявате коричката или да ядете мандарина, измийте плода и го изтрийте с гъба. Само добре обелени, а след приготвена цитрусова кора ще са потребни.

Мандарините оказват помощ при следните заболявания:
Бронхит
Ако сте били измъчвани с бронхит, вземете три супени лъжици мандаринова кора люспа, изсипете две чаши с доста топла вода, оставяйте да заври и по-късно да се накисне за няколко часа. Добавете малко мед и пийте тази инфузия през целия ден.
Суха кашлица
Тинктурата от мандарина е чудесно средство за втечняване и обособяване на храчки при суха кашлица. Залейте една мандаринова кора с чаша водка и оставете на мрачно място за една седмица. Вземете 20 капки 3 пъти на ден преди хранене.
Запушен нос
Кората на мандарина ще ви помогне с запушен нос. Поставете кората на 2-3 мандарина в купа с вряла вода. Оставете да стоят няколко минути и по-късно вдишайте парата, която се издига над съда за 10 минути, поредно сменяйте ноздрите.
Диабет
Отвара от кората на мандарина понижава равнищата на кръвната захар. За да подготвите отварата, би трябвало да премахнете кожата от три междинни плода и да ги кипнете за 10 минути в 1 литър вода. Не е нужно да се прецежда бульонът. Поставете го в хладилника и приемайте всекидневно заран и вечер след хранене.
Предотвратяване на ракови болести
Цитрусовата кора съдържа доста повече антиоксиданти, в сравнение с сока. Това ви разрешава да предотвратите процесите на клетъчна разновидност, защитавайки тялото от тумори. Експериментално е потвърдено, че хората, които пият черен чай със сушена мандарина кора имат с 50-70% по-нисък риск от рак на кожата.
Подобряване на храносмилането
Кората на мандарината усъвършенства имунитета, усъвършенства апетита и храносмилането. Смелете сухите корички на прахуляк и прибавете към салати, зърнени храни, извара и други артикули. Това ще ви помогне да се отървете от газове и стомашна болежка.
Да се отървем от гъбичките
Просто натрийте ноктите на краката и пръстите прясно мандаринова кори два пъти дневно. Гъбичките ще изчезне бързо!
Сега знаете кое е потребна мандаринова кора. Цитрусовите плодове и мандарините, апропо, могат да бъдат мощни алергени, а злоупотребата им може да се отрази негативно на болесттите на храносмилателната система. Ето за какво, тези, които страдат от гастрит, язва или холецистит, е по-добре да не се злоупотребяват с мандарини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР