За много от младите майки секса след раждането се оказва

...
За много от младите майки секса след раждането се оказва
Коментари Харесай

4 основни правила за секса след раждане

За доста от младите майки секса след раждането се оказва проблематичен. Поне първоначално. Как най-бързо можете да се върнете към пълностоен сексуален живот и по какъв начин да възродите насладата и удоволствието от секса?
Прочетете още
Специалистите настояват, че оптималното време за самоограничение от секс след раждане е 6 седмици. Въпреки това някои дами се нуждаят от по-дълъг интервал. А някои от по-къс. Но при всички положения някъде след към месец и половина още веднъж би трябвало да сте " на пистата ". Или най-малко да се готвите за старта.

Ето четири съществени правила, които би трябвало да спазите при връщането си към секса:

1. Говорете с колегата си.

Не се колебайте да споделята с колегата си по какъв начин се чувствате, какви да вашите страхове и упования от първия път след раждането. Какво ще ви пречи първоначално? След като родите на естрогена във вашия организъм ще му би трябвало време, с цел да се възвърне. Докато това не се случи, може да изпитвате сухота във влагалището и неприятно раздразнение, които да вършат секса противен. Докторите предлагат потреблението на разнообразни кремове и овлажняващи лубриканти.

2. Секс без навлизане

На първо време дарете половинката си с интимни милувки и изключете секса с навлизане. Пълноценния сексуален контакт може да замените с орални милувки. Английска статистика сочи, че към 20 на 100 от дамите изпитват болежка и дискомфорт при проникването три месеца след раждането.

3. Нови пози

След раждането в тялото на дамата неизбежно настъпят промени. Това може да докара до активиране на нови ерогенни зони. Възможно е при тези пози, при които преди не сте изпитвали наслаждение, отсега нататък да имате приятни чувствата. Тъй че, взимате един справочник за позите в Кама Сутра и стартирате да експериментирате.

4. Планирайте секса

Помолете родните или приятелките си 1-2 пъти седмично да посветят на вашето малко слънчице. Останали уединено с колегата си, посветете времето един на различен.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР