За много кратко време, в голяма степен и заради неочакваната

...
За много кратко време, в голяма степен и заради неочакваната
Коментари Харесай

Какво вещае дигиталното бъдеще на банките?

За доста малко време, в огромна степен и поради непредвидената поява на COVID-19 пандемията в живота ни преди две години, банките сътвориха опцията клиентите да употребяват всички нужни им банкови артикули от сигурността на своя дом. За броени месеци цифрови станаха освен сметките и портфейлите, само че и цели процеси като да вземем за пример да станеш клиент на банка, да изтеглиш заем - в началото потребителски, а към този момент и ипотечен. Това написа в разбор за бюлетина на Асоциацията на банките Цветанка Минчева, заместник-председател на УС на Асоциацията и основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк. Ето какви, съгласно нея ще бъдат идващите стъпки на банковия бранш:

Дигитализация на процесите

Дигитализацията на висока скорост ще продължи, това е несъмнено. Все още неизползвани благоприятни условия има при продуктите и услугите, чиито обсег може да се уголемява изключително в посока повече оферти за корпоративните клиенти.
 Банките разпределят рекордни дивиденти: ДСК - 393.5 милиона лв., УниКредит Булбанк - 313.8 милиона
Банките разпределят рекордни дивиденти: ДСК - 393.5 милиона лв., УниКредит Булбанк - 313.8 милиона

Ограниченията върху разпределянето на облагата на банките паднаха в края на февруари 2022-а

По-големият капацитет за развиване обаче е при процесите. При тях дигитализацията ще даде подтик на наложителното им опростяване и по този метод може да е основното решение за банките да усъвършенстват активността си. Затова във всички банки в ход са голям брой и разнородни планове за опростяване на процесите.

Целта на разработваните решения е една: да не се крие зад атрактивния и комфортен интерфейс, дълъг и муден развой. Дигитализацията е шансът на банките да станат по-привлекателни освен за потребителите, само че и за чиновниците си, като автоматизират най-малко част от най-трудоемките действия.

Богатството, върху което стоим

Основното преимущество на банките пред всички останали играчи, които в този момент навлизат във финансовия бранш, това са данните за техните клиенти, с които разполагат. Това е същинско благосъстояние, което финансовите институции са натрупали с години.
 Как технологиите трансформират цифрови разплащания и по кое време банките ще оперират с тях - акцент във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow
Как технологиите трансформират цифрови разплащания и по кое време банките ще оперират с тях - акцент във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow

На 14 април, от 14:15 часа специалисти ще разясняват отвореното банкиране

Банките разполагат с голямо количество информация за клиентите си, а развиването на новите технологии дава опция тези данни да се употребяват за по-добро опознаване на клиентите, тъй че да им бъдат препоръчани не просто по-добри артикули и услуги, а същински персонализирани - по отношение на техните желания и потребности.

Разбира се, разполагайки с всички тези данни, банките носят и отговорността за отбраната им. Така че бъдещето на дигитализацията наложително минава и през още по-голямо внимание и фокус върху киберсигурността. Не е загадка, че колкото повече се развиват технологиите, толкоз поизобретателни стават и нарушителите. Но банките са построили и са си заслужили доверието на клиентите, като постоянно са били синоним на сигурност.
 Защо Румъния приема от ден на ден цифрови номади, само че с едно изискване
Защо Румъния приема от ден на ден цифрови номади, само че с едно изискване

Трябва да са високоплатени

Хора и вложения. И най-много: вложения в хора

Рисуването на картата на цифровото бъдеще неизбежно минава през обезпечаване на два съществени ресурса - плануван бюджет и привличане на експерти, способни да осъществят смелите проекти. Една от найуспешните практики, с цел да са сигурни банките, че ще разполагат с задоволително фрагменти, е въвличането на бизнеса и създаване на взаимни стратегии с висшите образователни заведения, както и вложенията в спомагателна подготовка на чиновниците, които към този момент са ангажирани в банковия бранш.
 Докато централните банки готвят цифрови валути, Англия мисли по какъв начин да избави кеша
Докато централните банки готвят цифрови валути, Англия мисли по какъв начин да избави кеша

Няколко банки и компании на Острова работят по самодейност за даване на платежни услуги с пари в брой

" Последните години предложиха по много безапелационен метод доказателства какъв брой непредвидимо е бъдещето. Изненади ще предложи и развиването на технологиите. Но банковият бранш е добре квалифициран да води цифровата си промяна по този начин, че основава благоприятни условия за напредък - за клиентите, акционерите, чиновниците си и стопанската система на страната като цяло ", споделя в умозаключение Цветанка Минчева.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР