За много жени най-хубавото нещо на света е да станат

...
За много жени най-хубавото нещо на света е да станат
Коментари Харесай

Какво не би искала да чува жена, която не е майка

За доста дами най-хубавото нещо на света е да станат майки. Но не за всички. Съществуват няколко въпроса, които не трябва да задавате на жена, която не е майка.
1. „ О, да не си бременна”?
Уважаеми дами и господа, когато една жена качи килограми, това не значи безусловно, че е бременна. Ако не сте виждали някого от известно време и ви се стори изменен, е извънредно жестоко да го питате сходно нещо. Килограми се качват от стрес, от хормонални проблеми, каквито дамите постоянно имат, или просто от забележителен вкус. При всички положения, в случай че дамата сама не повдигне въпроса или не я видите да слага нежно ръка върху корема си, по-добре си замълчете.

Характерът на бебето ви зависи от сезона, в който е родено!
2. „ Хайде, де, не ти ли е към този момент време и ти да раждаш?”
Знаете ли какъв брой десетки аргументи съществуват, заради които една бременност може да остане единствено мираж?! Знаете ли, че невъзможността за зачеване може да се дължи на проблеми и при дамата, и при мъжа, които в никакъв случай преди да не са били открити? Знаете ли, че в първите няколко седмици съществува висок риск от импровизиран или арестуван аборт, в случай че дамата пуши (без да знае още, че е бременна), в случай че е на възраст над 35, в случай че има нарушавания в хормоналния баланс и така нататък, и така нататък Най-вероятно не знаете, в случай че сте от този % щастливки, които леко и безпроблемно са забременели и също толкоз леко и безпроблемно са си износили детето. Или сте мъж. Така че даже да й е време да ражда съгласно „ биологичния часовник”, това не всеки път е въпрос на избор. Представете си какъв брой афектиран и разрушителен би бил сходен въпрос, в случай че една жена не може да има деца. Не го задавайте, откакто нямате визия защо говорите.
3. „ Не искаш ли и ти да си имаш дете?”
Причините могат да бъдат същите като изброените нагоре, т.е. здравословни. Но представете си, че не е срещнала подобаващия сътрудник. Или го е срещнала, само че той не желае да има деца? Или тя не желае да има деца! Да, шокиращо, само че дамата има право да не желае да бъде майка и това не я прави по-малко жена. Това е неин персонален избор и не трябва да бъде съдена за него от обществото. В последна сметка всеки самичък е виновен за щастието или нещастието си. Хората, които разясняват през днешния ден, на следващия ден няма да бъдат до вас. Вие и единствено вие би трябвало да живеете с изборите, които вършиме всеки ден, или с трудностите, които ви сервира животът. Затова никой не е задължен да заплаща „ налог публично мнение”.
А знаете ли, че огромен % от дамите, които са претърпели аборт, не желаят да забременеят още веднъж заради големия душевен стрес и страха, че няма да могат да преживеят сходно нещо още веднъж?

Пътеводител на следенето на гестационни седмици
Бонус съвет към майките:
Когато говорите с другарка, която не желае или не може да има деца, в никакъв случай не й казвайте: „ Няма по какъв начин да схванеш, ти нямаш деца!”
Думите от време на време нараняват повече, в сравнение с можем да си представим. Спомнете си приказката за мечката и неприятния мирис. Най-добре да не подхващате деликатни тематики с човек, който не е измежду най-близките ви другари. А даже да е, отново имайте едно мислено.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР