За много изискани пиячи да извървиш пътя под нивото на

...
За много изискани пиячи да извървиш пътя под нивото на
Коментари Харесай

Да посетиш винена изба с кислородна бутилка и плавници

За доста изискани пиячи да извървиш пътя под равнището на улицата, с цел да слезеш в хладна, тъмна маза е основна част от удоволствието, само че за един испански винопроизводител такова посещаване може да включва кислородна бутилка и плавници, написа " Ройтерс ".

Избата Crusoe Treasure се намира на 25 км от Билбао и на 20 м под повърхността в живописния залив Плентсиа.

 Да посетиш винена маза с кислородна бутилка и плавници
© Reuters

Отлежали до 18 месеца на дъното на морето, белите и алените виновност са създадени от емлбематични локални сортове като темпранийо. При тези условия - налягане, мрачевина и температура, присъща за морето, виновността стават извънредно леки, изяснява създателят на избата Борха Сарачо.

Бутилките, които се продават на цена сред 60 и 100 $ всяка, нормално са с полепнали по тях морски водорасли, полипи, миди.

 Да посетиш винена маза с кислородна бутилка и плавници
© Reuters

" Такова вино може да е леко смущаващо на усет първоначално, тъй като не го асоциирате с избран географски генезис или друга препоръка, само че то съдържа характерностите на сорта си и също така е с копринена текстура ", споделя Сарачо.

Правителството е дало на компанията 500 кв.м морска повърхност, където да отлежават хиляди бутилки в бетонни кафези, които поради структурата си играят ролята на неестествен риф и оказват помощ да не се трансформира средата на морските жители.

 Да посетиш винена маза с кислородна бутилка и плавници
© Reuters

Този способ за отлежаване на вино е въодушевен от историите за избавени бутилки шампанско от потънали кораби, откакто са останали стотици години под водата и са възхвалявани за техните качества от тези, които са ги пробвали.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР